Ovo je karirani svet. I mi želimo da živimo u njemu.

  10.10.2019.
  RECOMMENDED

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2019/10/plaid-cover.gif

  Izgleda da smo svi potpuno poludeli za kariranim dezenom. Ali potpuno i nepovratno. Kada bolje razmislite, to je sasvim normalna ljubav koja se obnavlja svakim dolaskom jeseni i tada nastupa trenutak da izvadimo svoje omiljene komade iz ormara i ponesemo ih, ili nabavimo nove koje ćemo čuvati kada ih iznosamo do trenutka kada ne počne lišće da pada. Ali nemojte da vas karirano asocira na škotske kiltove. Ili na grandž 90-ih. Ili da se bojite da ćete izgledati kao Cher u filmu „Clueless“. Spremite se na dizajn koji je revampovan i prerađen tako da odgovara novim generacijama spremnim da se zaljube u njega.

   

  Kada su prošlog meseca za vreme Nedelja mode u Londonu, Milanu, Njujorku i Parizu šetale street style zvezde, mogli ste da primetite zajednički činilac u moru svega što se dešavalo i što su nosili – karirano. Možda je vrhunac ovog „kariranog ludila“ usledio pred Dior reviju gde su skoro sve zvanice obukle komade iz Dior kolekcije za jesen/zimu 2019/20. Jedna za drugom, žene su se pojavljivale u kariranim komadima i mogli ste steći utisak da prisustvujete ulasku na neku gala zabavu koja je tematska. Kada porazmislite, možda ovo govori i o tome koliko Dior kao brend ima uticaja na stvaranje novih trendova, za razliku od ostalih.

   

   

  Čak i kada izdvojite tu kariranu Dior eksploziju sa strane, primećujete komade sa ovim dezenom i na svim ulicama svih ostalih prestonica. Devojke i žene su se odlučile za karirano od glave do pete,  kombinuju ga sa nekim drugim printom ili dezenom, ili puštaju jedan komad da bude noseći deo kombinacije. Čak su i haljine karirane! Zaključak se sam nameće: ovo je nova šara koja će se štancovati u kolekcijama high street brendova i koje ćete uskoro viđati po svim radnjama. Jer ako mi lažemo, ne laže street style. A oni nam poručuju: svet je na kvadratiće. Tako da ako ste propustili da kupite karirani sako ili pantalone ranijih sezona, sada je trenutak za tu dugo odlaganu kupovinu. Karirane opcije su neverovatno raznovrsne i inspirativne. I čekaju vas.

   

   

  Saznaj više:
  Povezani članci: