Zaboravite boho: minimalizam je novi letnji trend, a ovo su must have komadi naših omiljenih devojaka

  23.06.2020.
  RECOMMENDED

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/06/minimalizam_cover.jpg

  Velike su šanse da veći deo svog života leto povezujete sa boho stilom. Na moru, na festivalima čak i u gradu, varijacije na temu su minimalne: maksi haljine ili šortsevi, kićanke, slamnati šeširi ogromnog oboda ili turbani, naslagane narukvice i perlice. Čini mi se da za ovo velikim delom imamo da zahvalimo holivudskoj stilistkinji Rachel Zoe i njenim Zoebotima (koje su ruku na srce izgledale fantastično) i čije su varijacije na temu vladale skoro dve decenije. Nicole Richie i Sienna Miller su samo neke od njih.

  A onda se desio preokret. Devojke po čijim nalozima skrolujemo za inspiraciju, prvo su velikim delom promenile kolorit i prešle u sve nijanse bež, a negde na tom putu su se i otarasile svih suvišnih detalja (ali i dezena, čini se, koji se kod njih hrabro drže još samo na haljinama). A leto je odjednom dobilo novu kategoriju: minimalizam. Iskreno, na mene ovo deluje poput preko potrebne kockice leda po vrelom danu. I da, obožavam. 

  Elementi nisu komplikovani ali su apsolutno promišljeni. Na kraju krajeva i moraju to da budu pošto ih je zaista malo i nema ničega da odvraća pažnju pa čak i uski kardigan sa dijagonalnim kopčanjem nošen bez grudnjaka ne deluje jeftino. Stiče se utisak da apsolutno svaki komad u njihovim ormarima ide jedan sa drugim, a da su one slobodne da (maksimalno stajliš) uživaju u životu umesto da satima lupaju glavu ispred ogledala. 

  Pa, o kakvoj garderobi se radi? Paleta: neutralna. Silueta ili oversized ili uska (najviše zbog rebrastih tkanina koje su neizostavne). Tkanine: prirodne, dodatni plus ako su reciklirane ili delom organskog porekla. Lan drži počasno visoko mesto, kao i puplin pošto bez belih košulja ovaj koncept ne postoji, svila takođe. Struk je visok, farmerke uvek svetle. Kupaći kostimi svi padaju u senku jednobojnih crnih modela iz jednog ili dva dela, a zajedničke su im retro linija i visoki izrezi (asimetrija se takođe visoko kotira). Obuća je uglavnom ravna – pošto se nijedna od ovih žena neće naći u situaciji da robuje jednom paru cipela – ili na nisku štiklu. A tu su i zlatni akcenti od kojih je najupečatljiviji zlatan lanac (možda jedini trend-trend u celoj stvari pa ne znamo ni koliko će zapravo trajati). Ukoliko ste spremni za odrasliju i svežiju varijantu leta – konačno je stigla.

  Saznaj više:
  Povezani članci: