Pretraga

Nismo zamišljali da će kardigan ikada biti popularan leti ali ovaj sa Jacquemus potpisom nam je dokazao suprotno

Nismo zamišljali da će kardigan ikada biti popularan leti ali ovaj sa Jacquemus potpisom nam je dokazao suprotno

Tekst: BURO.

Sigurno nikada ne biste zamišljali da nosite leti nešto što na etiketi ima napisano vuna. Ali i to se dogodilo. Možda se to desilo i zbog karantina kada smo želeli da nam samo bude udobno i da smo ušuškani, pa je tako ovaj komad izašao kao heroj i zavladao Instagramom. Sigurno je pomoglo i to što ima Jacquemus potpis na sebi. Sve u svemu it devojke sa Instagrama su lude za njim a o njegovoj neverovatnoj popularnosti govori i to da je rasprodat. 

Ovaj kardigan nastao je kao saradnja dizajnera i e-commerce sajta Ssense ali nije komad koji je dizajniran specijalno za ovu priliku. Kardigan sa asimetričnim kopčanjem postojao je i u njegovoj ranijoj kolekciji i nosi ime 'La Maille Pau', a za ovu kolaboraciju Jacquemus ga je napravio u boji bele kafe. Ova capsule kolekcija nastala u saradnji sa Ssense nosi naziv "Une soirée intime avec Jacquemus" (u prevodu: intimno veče sa Jacquemusom) i dizajnirana je neposredno pre pandemije. Ideja je bila da se napravi kolecija odeće za kuću u kojoj biste se osećali udobno i cela je u nijansama bele i bež. I eto šta se desilo! Kada govorimo o tajmingu. Pandemija, karantin, izolacija, savršena stylish garderoba za slikanje i feed na kojim će vam pozavideti.

Instagram zvezde su našle svog favorita i posvetile mu i po nekoliko fotografija. Primetićemo da je njegovoj popularnosti doprinelo i to što se kardigan nosi na golo telo bez grudnjaka, tako da nije "obična majica" koju nosite dok ste u kući već izrazito senzualan komad koji kada jednom vidite ne možete da zaboravite. Pošto je svuda rasprodat, ostaje nam da se nadamo samo da će ga dizajner ubaciti opet u neku od svojih narednih kolekcija. 

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor