Pretraga

Trikotaža sa njihovim potpisom je na vrhu naše liste želja: upoznajte 5 novih brendova

Trikotaža sa njihovim potpisom je na vrhu naše liste želja: upoznajte 5 novih brendova

Tekst: BURO.

Toplo je! Hladno je! Ne, čekaj, opet izlazi sunce… I tako u krug. Ovih dana vreme kao da se nama malo poigrava ali, iskreno, uopšte nam ne smeta: ovo je idealna prilika da uživamo u laganim štrikanim komadima. Ne, ne mislimo na debele džempere sa pletenicama već na najtanje pulovere od lagane vune, setove u Khaite stilu i prsluke koji se jednako dobro nose sa šortsevima i suknjama. I nismo jedini, na modnom nebu trenutno posebno sijaju nezavisni knitwear brendovi! Upoznajte pet najboljih.

&DAUGHTER

Trikotaža sa njihovim potpisom je na vrhu naše liste želja: upoznajte 5 novih brendova (фото 1)
Trikotaža sa njihovim potpisom je na vrhu naše liste želja: upoznajte 5 novih brendova (фото 2)

Nose: urednice poput Hannah Baxter i Jane McFarland, Brittany Bathgate

&Daughter je osnovan kao slow knitwear brend u čijoj srži se nalaze transparentnost, održivost, kvalitet dizajna i izrade koji nikada neće “izaći iz mode”. Upravo zato je postao miljenik insajdera koji ne trče za trendovima već grade bezvremenski stil. Iza njega stoje stručnjaci za vunu iz Velike Britanije i Irske specijalizovani za izradu komada od prirodne vune i materijala pa se sve sirovine nabavljaju lokalno od proizvođača u ove dve zemlje. Ovo je mali porodični posao, a svaki komad se završava ručno. Moto “kvalitet iznad kvantiteta” nije mogao naći bolje otelotvorenje.

 

HOUSE OF SUNNY

Trikotaža sa njihovim potpisom je na vrhu naše liste želja: upoznajte 5 novih brendova (фото 3)
Trikotaža sa njihovim potpisom je na vrhu naše liste želja: upoznajte 5 novih brendova (фото 4)
Trikotaža sa njihovim potpisom je na vrhu naše liste želja: upoznajte 5 novih brendova (фото 5)

Nose: Bella Hadid i trendi Danikinje poput Emili Sindlev i Annae Sarlvit

Njihov najpoznatiji komad, džemper sa dugmetima Day Tripper Cardi inspirisan zalaskom sunca na Ibici, i dalje uživa u svom mestu pod suncem (a nakon što je prva tura rasprodata, ponovo ga ima u prodaji): retro trendovi mu idu na ruku, boje već na prvi pogled izmamljuju osmeh na lice, a samim tim je našao obožavateljke od Los Anđelesa do skandi teritorija. Veseo dizajn, održiva proizvodnja i devojke čijem stilu se divimo - House of Sunny je definitivno zauzeo svoje mesto na modnoj mapi.

 

NITH STUDIO

Trikotaža sa njihovim potpisom je na vrhu naše liste želja: upoznajte 5 novih brendova (фото 6)
Trikotaža sa njihovim potpisom je na vrhu naše liste želja: upoznajte 5 novih brendova (фото 7)
Trikotaža sa njihovim potpisom je na vrhu naše liste želja: upoznajte 5 novih brendova (фото 8)

Nose: Instagramerke Maria Bernad i Marie Jedig

Svi komadi sa potpisom brenda Nith Studio izrađuju se ručno u Kopenhagenu, a osnivači Thelma Steimann i Nico Golden dizajnirali su između ostalog i genijalne pletene prsluke bez rukava koji su savršeni za sve kombinacije koje vam danas padaju na pamet. Marie prsluk izgleda kao da vam ga je naštrikala omiljena (ali stajliš) baka i volećete ga jednako preko opuštenih svilenih pidžama pantalona kao i preko haljine sa rukavima (šorts od teksasa je sledeći na listi stvari sa kojima bismo ga uparili).

 

PALOMA WOOL

Trikotaža sa njihovim potpisom je na vrhu naše liste želja: upoznajte 5 novih brendova (фото 9)
Trikotaža sa njihovim potpisom je na vrhu naše liste želja: upoznajte 5 novih brendova (фото 10)
Trikotaža sa njihovim potpisom je na vrhu naše liste želja: upoznajte 5 novih brendova (фото 11)

Nose: Kaia Gerber, Carlota Guerrero, Riya Hamid

Nazovite ovo Khaite + Katie Holmes efektom ali naša opsesija štrikanim grudnjacima i kardiganima u kompletu apsolutno ne prestaje. Paloma Wool ima svoje viđenje trenda i nudi nam neverovatne stajliš opcije inspirisane sedamdesetim, i to u svim veličinama kako bi se žene svuda u svetu osećale prelepo (i preudobno, ako smemo da dodamo). Plus? Haljine i tanki rebrasti kupaći kostimi iz jednog dela koji lako preuzimaju ulogu bodija - ovo su idealni prelazni komadi.

 

LOULOU DE SAISON

Trikotaža sa njihovim potpisom je na vrhu naše liste želja: upoznajte 5 novih brendova (фото 12)
Trikotaža sa njihovim potpisom je na vrhu naše liste želja: upoznajte 5 novih brendova (фото 13)

Nose: Linda Tol, Erika Boldrin, Blanca Miró Scrimieri, Beatrice Gutu

Ne može se biti više Parižanka od Chloé, dizajnerke koja stoji iza brenda Loulou de Saison, a svoj je ne sais quoi pretočila je u savršene komade od trikotaže (i još po nešto). Njene kreacije su naša kolektivna opsesija - od rebrastih haljina do oversized džempera - a Chloé ih pravi za sve žene, ne neki određeni tip kupca, i obožava kada vidi kako ih one nose na različite načine i uklapaju sa aksesoarima. Nije ni čudo što je obožava Instagram elita.

 

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor