Roksanda Ilinčić prikazala je svoju najlepšu kolekciju do sad

  23.02.2021.
  RECOMMENDED

  Kada bi se na Nedelji mode u Londonu dodeljivala nagrada za najbolju prezentaciju, nesumnjivo bi je dobila Roksanda Ilinčić. Ona je svoju kolekciju za jesen 2021. predstavila kratkim filmom „Friday in February“ u kom se pojavljuju legendarna Vanessa Redgrave, njena ćerka Joely Richardson i unuka Daisy Bevan. Film je snimljen u kući na selu čiji vlasnik je Joely, a u njoj trenutnosve tri žene – tri generacije porodice – provode vreme u karantin. Vanessa Redgrave, dobitnica Oskara, za vreme filma svojim blagim glasom čita Shakespeareov Sonet 73.

  Ovaj film desio se praktično veoma spontano. „U januaru sam shvatila da definitivno neću moći da napravim klasičnu prezentaciju ili imam sastanke sa klijentima pa sam počela da razmišljam kako i šta mogu da uradim, a Joely se nekako sama javila,“ priča nam Roksanda i dodaje da se njih dve druže još od 2013. godine kada joj je pravila haljinu po meri i poznata glumica više nikada nije propustila nijednu Roksandinu reviju. „Joely mi je spomenula kako su nejna majka i ćerka sa njom kod kuže i kako je potpuno čaropbno to što čitave nedelje provode zajedno. Tako se i rodila ideja da nešto napravimo zajedno.“ Roksanda svoj kratki film opisuja kao polu-dokumentarac o tome kako ove tri facinantne žene provode svoje dane, a samo delom kao film koji predstavlja njene kreacije. 

  A kad smo kod kreacija, njene vesele nijanse i dalje su tu. Radost koju nam one donose je neodoljiva i danas potpuno neophodna! Njen karakteristični kolorbloking, kontrasti boja i forme pune elegantnog i neočekivanog volumena čine da ova odeća jednostavno odskače od svega, kako sama Roksanda kaže „ističu se i na crvenom tepihu i na Zoom pozivu. Ovo je odeća koja potpuno odgovara vremenu u kome trenutno živimo.“ Odeća naravno, ali i ovaj filmić koji smo već pustili sebi nebrojeno puta.

  Saznaj više:
  Povezani članci: