The Beatles su najnovija inspiracija za kolekciju koju je uradila Stella McCartney

  09.07.2019.
  RECOMMENDED

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2019/07/yellow_submarine_cover.jpg

  We All Live in a Yellow Submarine

  Nakon što je odgledala digitalizovanu verziju animiranog filma grupe The Beatles „Yellow Submarine“ na privatnoj projekciji povodom njegove pedesetogodišnjice, Stella McCartney je bila toliko inspirisana da je odlučila da napravi kolekciju pod imenom All Together Now. „Film je ostavio na mene utisak kakav nisam očekivala. Posebno ideja o povezivanju ljudi i njihovom približavanju – politički, ova poruka nikada nije bila relevantnija.“ Zato ovom kolekcijom dizajnerka naglašava iste vrednosti jedinstva i tolerancije za koje se i film zalaže.

  U svom načinu komunikacije je vrlo direktna, kao i obično. Na komadima je ispisana legendarna fraza Beatlesa „All You Need Is Love“, „Lucy in the Sky with Diamonds“ scena je pretvorena u psihodelični print, dok su na nekim modelima prikazane i druge varijacije na temu scena iz filma. Na muškim puloverima i majicama nalaze se i članovi grupe The Beatles: Ringo Starr, John Lennon i George Harrison, iako njen slavni tata Paul McCartney nije ni na jednom. U skladu sa svojim eko principima, u kolekciji All Together Now nisu korišteni ni krzno ni koža, teksas je organski, kašmir regenerisan, a pamuk recikliran.

  Izlazak ove kolekcije skoro da se poklopio sa svojevrsnim vraćanjem grupe The Beatles u žižu javnosti: izlaskom filma „Juče“ koji, iako nije biografski, njihovu muziku približava nekim novim generacijama. Slučajnost? Ne verujemo. Stella se nikada nije javno pozivala na Paula, iako ga je uvek isticala kao podršku, a sada kada jeste, uradila je to na najbolji mogući način.

  Saznaj više:
  Povezani članci: