Vrelo modno leto u regionu

01.08.2019.
RECOMMENDED

https://buro247.rs/wp-content/uploads/2019/08/domace_vesti_update.jpg

Sezona odmora je u punom jeku, ali to ne znači da domaći dizajneri spavaju, upravo suprotno!

Sanda Simona x Paspul

Naša omiljena modna dizajnerka sa stalnom adresom u Parizu, Sanda Simona obradovala nas je limitiranom kolekcijom koju je uradila u saradnji sa brendom Paspul. Već od prvih vizuala koje su pustile na Instagram bilo je jasno da se sprema nešto posebno. Kolekcija broji dva modela kupaćih kostima (jednodelni i dvodelni) u dva dezena. Psihodelični print u kombinaciji zelene, roze i teget boje je specijalno kreiran u okviru ovog projekta i Sandino je delo, dok je kupaći u večitoj crnoj boji tu kao rešenje za one manje hrabre. Ali čak i ako odaberete crnu varijantu budite spremni na radoznale poglede, naime i sama forma kupaćih kostima je zbilja posebna. Tu je asimetrija, zasecanje, tanke trakice… On point!

Thora Valdimars, danska stilistkinja i idejni tvorac mega popularnog brenda Rotate ponela je prva jednodelni kupaći u psihodeličnom printu. Jasno je da ćemo tek viđati Sandine kreacije u zanimljivim stajlinzima kul devojaka na Instagramu, i moramo priznati – jedva čekamo!

 

 


Makadam x Whitespace

Skoro svaki concept store posle nekoliko godina postojanja i jasno definisanog stila i odabira asortimana preraste u mini brend. Upravo to se dogodilo i radnji Makadam na Kosančićevom vencu. Od samog početka ovo mesto nametnulo se kao idealan izbor kad želite da počastite sebe, ili drage osobe lokalnim, autentičnim proizvodima. Njihova ponuda vrti se oko malih, limitiranih kolekcija, koje se najčešće izrađuju ručno. U tom duhu, ovog leta, lansirali su sopstvenu kolekciju majica pod nazivom “Heroji”. Projekat je nastao kao odgovor na pitanje ko su uopšte heroji danas i prisećanja na slavne ličnosti iz naše istorije koje su svojim životom i radom ostavile trag i dale primer pravih vrednosti za buduće generacije. Tako je nastala kolekcija čiji ćirilični natpisi slave heroje: Mileva (Marić), Isidora (Sekulić), Nadežda (Petrović) i Konačić (Ivan), a na jesen je planirano proširenje ovog spiska. Vizuelni identitet je nastao u saradnji sa beogradskim dizajn studijom Whitespace.

 

 


Sheriff&Cherry

Hrvatski brend naočara za sunce Sheriff&Cherry iza koga kao kreativni direktor stoji Mauro Massarotto već neko vreme je omiljen i to ne samo u regionu (u njihove fanove ubrajaju se i Rihanna i Susie Bubble). Njihove naočare nosimo ponosno na vrh nosa (naočare su kod nas dostupne u Zla-Zla šopu), a sad imamo priliku da prošetamo i odeću sa ovim potpisom. Naime, krajem prošle godine predstavili su koncept “Boatlife Capsule Zero”, a od ovog leta muška i ženska odeća može se kupiti na sajtu brenda. Pri kreiranju Mauro se nije vodio trendovima, već je stvorio odeću kakva je njemu bila potrebna – radi se o komadima koji su opušteni, otvoreno pozivaju na dokolicu kraj mora i vrlo su posebni. Inspiracija nekim prošlim vremenima interpretirana je u klasične majice, haljine, šortseve, a sve to u bojama Olimpijskih krugova. Deo kolekcije izrađen je od debelog frotira u kombinaciji žute, zelene, crvene i teget boje. Već ih vidimo kao deo stajlinga na nekom dobrom letnjem pool partiju!

Saznaj više:
Povezani članci: