Ni toplo ni hladno – modeli jakni idealni za promenljivo vreme

05.05.2024.
RECOMMENDED

Zvanično je, duboko smo u proleću. Iako nam je to jedan od omiljenih perioda u godini, prilagođavanje garderobu novoj sezoni nekada može da deluje kao full-time posao. Ali ako postoji nešto što nam može uštedeti vremena i truda, to je investicija u dobru jaknu za promenljivo vreme.

Kupovina chic jakne je najbrži način da svoj ormar učinite funkcionalnim, a analizom aktuelnih trendova sa modnih pista smo uspeli da identifikujemo tri trendova koje treba uvažiti u potrazi za idealnom prolećnom jaknom.

OGRTAČ

Jakni promenljivo vreme 1
Bottega Veneta

Ogrtači se vraćaju u modu. Za prolećne kolekcije, dizajneri su upotrebili tehniku drapiranja kako bi klasične siluete učinili modernijim. Na primer, na Jill Sander i Dior revijama su ogrtači imali ugrađene kape, dok su za Bottega Veneta reviju imali ugrađen šal koji se obmotava oko ramena.

MANTIL

649a05d054c33d99ff5a22109ef55ebd
Saint Laurent

Nije iznenađujuće da su se mantili našli na ovom spisku. Videli smo ih u svakom zamislivom obliku tokom Meseca mode – od modela sa elementima koje sami možete da dodate/skinete kod modne kuće Burberry do onih sa izraženim okovratnikom kod Saint Laurent. Njihova raznolikost služi kao podsetnik da se uspešno transformišu iz sezone u sezonu.

ŠUŠKAVAC

467f35ab60982e63452866ff9558f02c
Tory Burch

Iako se na revijama ćesto mogu videti šuškavci, podrazumeva se da su u ulozi modnog izražaja, a ne iz funkcionalnih razloga. Sve se svodi na stvaranje vizuelnog kontrasta, što se vidi po načinu na koji se ovi naizgled androgeni komadi stilizuju sa ženstvenim siluetama na pisti. Na primer, kod Proenza Schouler se crni šuškavac kombinuje sa poluprovidnom crnom haljinom.

Saznaj više:
Povezani članci: