Svetlana Rodina: Majstorica održivog šika i modni brend sa misijom

  Kao model, bila je "muza" slavnog Roberta Kavalija. Danas kao modni dizajner živi i radi u Mosvkvi, gde je u svom ateljeu ugostila BURO. ekipu.
  04.07.2024.
  RECOMMENDED

  Svetlana Rodina je žena koja privlači pažnju. Pojavom i stilom. Visoka i vitka, sa dugom plavom kosom koja blista na svetlu. Nosi jedva primetnu šminku kakva naglašava prirodnu lepotu. Oličenje ležernog šika: oversized odelo i oksfordice. Odraz istančanog ukusa i personalitija.

  Buro. Srbija imao je priliku da sa nekadašnjom ruskom manekenkom razgovara za vreme Nedelje mode u Moskvi. Ovo je (modni) rezultat:

  Photo0005

  Svetlana je vlastitu estetiku majstorski prenela u svoj istoimeni brend, Loom by Rodina, koji se ističe suptilnom elegancijom, prirodnim materijalima i ručno izrađenim komadima. U pozadini priče je njena tendencija da u svoj brend utka duh ruske tradicije. Na moderan način, naravno.

  Želela sam da istražujem tradicionalne veštine i tehnike, i da stvorim nešto što će trajati

  Photo0040

  Svetlana Rodina BIO

  Rođena u Moskvi, Svetlana je „modna veteranka“. Svoju karijeru započela je kao model pre više od dve decenije, hodajući pistama za velike modne brendove širom Evrope i sveta. Nakon uspešne manekenske karijere, prešla je u svet modnog biznisa, baveći se kupovinom i upravljanjem brendovima u rodnoj Rusiji. Završila je obuku na prestižnoj Moskovskoj državnoj akademiji industrijske i primenjene umetnosti, nakon čega je 2016. godine donela (hrabru) odluku da pokrene sopstveni brend.

  Svetlana Rodina
  Photo0036

  „Iskustvo koje sam stekla radeći u modnoj industriji zaista mi je pomoglo da izoštrim svoju estetsku viziju,“ rekla je Svetlana. „Od modelinga do upravljanja velikim, uspešnim brendovima, bila sam uključena u različite aspekte industrije.

  To mi je omogućilo da lakše pređem na vođenje sopstvenog brenda. Novi dizajneri često ulaze u industriju bez razumevanja kako ona funkcioniše, i zato se osećam srećnom što sam imala priliku da na taj način upoznam modni svet.“

  ZANATSTVO

  Od samog početka, Svetlana je imala jasan cilj da njen brend predstavlja nešto više od prolazne brze mode. „Želela sam da istražujem tradicionalne veštine i tehnike, i da stvorim nešto što će trajati; ne samo nešto što je deo trenutnog trenda i što će brzo biti zaboravljeno.

  Moji klijenti su s pravom zabrinuti za održivost i cene to što moje kolekcije slave zanatstvo. Radimo sa zanatlijama i koristimo samo najbolje prirodne materijale,“ objasnila je.

  Photo0018

  Za ovo leto, Svetlana je kao muzu izabrala rusku glumicu Lindu Lapinš. „Ona je snažna, nezavisna, lepa i poseduje pravu ležernu eleganciju koja je centralna za DNK mog brenda,“ kaže.

  Njen letnji asortiman uključuje karirane haljine, vintidž okovratnike, cvetne uzorke, čipkaste haljine i ležerno krojenje u paleti boja poput krem, nane i limuna.

  To je vrsta garderobe koja vas vodi od obala jezera Komo do opuštenog ručka u Londonu, pružajući vam osećaj bezvremenske elegancije i ležernosti, baš kakva je i Svetlana Rodina.

  Foto: Loom by Rodina

  Saznaj više:
  Povezani članci: