Pretraga

Kako izgleda insta moda u doba karantina? Pronađite inspiraciju za „kućni“ outfit

Kako izgleda insta moda u doba karantina? Pronađite inspiraciju za „kućni“ outfit

Tekst: BURO.


Moda je ona kategorija koja nikada ne miruje, trendovi se smenjuju brzinom svetlosti, svakog dana je nova revija, prezentacija, promocija, predstavljanje, dopišite po želji. I onda je sve stalo, osim stidljivih promena u new in sekcijama high street brendova (sa sve manje artikla), moda je u hibernaciji (a gde bi mogla da krene čitali ste jutros). Što ne čudi, pre svega iz praktičnih razloga-jednostavno nigde ne idemo. Ova kućna životna pauza nikome nije lako pala i svako se bori na svoj način, a influenserke i modne blogerke iskoristile su intermezzo da se napokon odmore kod kuće i saberu posle desetine letova mesečno i isto toliko destinacija. One su došle u središte pažnje i dobile popularost kada su sve živele mnogo skormnije živote i kroz kombinacije koje su prikazivale mnogo manje odevnih predmeta, a većina njih nisu bili it komadi kao što je sada slučaj. Na neki način smo se vratili na fabrička podešavanja- devojke su ponovo kod kuće, bez over the top sample size komada, fokus je na udobnom i svakodnevnom i ponovo mnogo toga možemo prepisati. Akesoari su svedeni na minimum, a jednostavnost je postala lajt motiv. Ovo su neke od devojka čije smo kombinacije sejvovali za folder „kada proleće stvarno počne“.

@xenia

Kako izgleda insta moda u doba karantina? Pronađite inspiraciju za „kućni“ outfit (фото 1)
Kako izgleda insta moda u doba karantina? Pronađite inspiraciju za „kućni“ outfit (фото 2)

Dobro poznata nemačka influenserka Xenia Adonts pre pandemije bavila se svojim novim brendom Attire koji se bazirao na transparentnom eco-friendly poslovanju i etičkoj proizvodnji. Xenia je trenutno kod kuće u Hamburgu i sprovodi stilske vežbe koje podrazumevaju fina pletiva, farmerke (ne zaboravite da povremeno sprovodite test sa oblačenjem farmerki u ovo ludo vreme) i udobne soknice. Neobavezno i kul, a izvedeno od kvalitetnih materijala – može!

@annelauremais

Kako izgleda insta moda u doba karantina? Pronađite inspiraciju za „kućni“ outfit (фото 3)
Kako izgleda insta moda u doba karantina? Pronađite inspiraciju za „kućni“ outfit (фото 4)
Kako izgleda insta moda u doba karantina? Pronađite inspiraciju za „kućni“ outfit (фото 5)

Još jedna influenserka koja je svoj uticaj preusmerila na promociju sopstvenog brenda jeste Francuskinja Anne-Laure Mais, koja stoji iza marke Musier Paris. Kao tipična predstavnica pariskog stila ona i u svom stanu ostaje šik (zavirite u njen životni prostor). Perje, saten, životinjski paterni, kristali, sve je tu. Naravno, na veoma french način, Anne-Laure sve to dozira kao da se radi o najačem parfemu na svetu, pa zato samo kap i to povremeno. Lekcija koju vredi usvojiti.

@MONIKH

Kako izgleda insta moda u doba karantina? Pronađite inspiraciju za „kućni“ outfit (фото 6)
Kako izgleda insta moda u doba karantina? Pronađite inspiraciju za „kućni“ outfit (фото 7)

Monikh je infuenserka, stilistkinja i saradnica sajta WhoWhatWear, a ono što je zanimljivo jeste da je i pre korone najčešće svoj životni prostor koristila za slikanje odevnih kombinacija. Toliko, da je njena plišana zelena sofa jednako popularna koliko i sama Monikh. Ona je frilenser, tako da je masterirala oblačenje „za po kući“, kako kaže trebalo joj je godinu dana da se odupre životu u pidžami, a da se presvlači kako bi sebi dala znak da je vreme za posao i produktivnost. Uvek svedena, ali uvek odlično obučena, Monikh je dobar uzor.

@sissiottostyle

Kako izgleda insta moda u doba karantina? Pronađite inspiraciju za „kućni“ outfit (фото 8)
Kako izgleda insta moda u doba karantina? Pronađite inspiraciju za „kućni“ outfit (фото 9)
Kako izgleda insta moda u doba karantina? Pronađite inspiraciju za „kućni“ outfit (фото 10)

Simona Bertolotto, italijanska influenserka, je istinska inspiracija, sa svojih 49 godina možemo je svrstati u našu prvu ligu odraslih instagramerki. Simona je počela da slika svoje oufite posle razvoda, a veoma brzo je stekla armiju fanova zbog svoje hrabre upotrebe boja, koje uvek uspe da iznese elegantno. Budući da je u Italiji na snazi karantin, ona svakog dana napravi ukrasni cvet koji je postao njen simbol borbe sa situacijom i upotrebi ga kao broš u okviru novog stajinga koji zatim slika i postavlja na mreže. Insistira na tome da bude našminkana, sa odgovarajućim nakitom i umesto običnih kućnih papuča nosi plišane espadrile. To je duh koji bismo svi voleli da imamo.

@smythsisters

Kako izgleda insta moda u doba karantina? Pronađite inspiraciju za „kućni“ outfit (фото 11)
Kako izgleda insta moda u doba karantina? Pronađite inspiraciju za „kućni“ outfit (фото 12)

Marianne je Irkinja koja je mirror selfie igricu prešla još davno pre korone. Naime, njen ceo Instagram profil je beskrajan niz baš takvih selfija, a ono što se menja jesu kombinacije. Koje su većinom veoma jednostavne, u neutralnim bojama i apsolutno kul! Ona pušta fine materijale i lepe teksture da nose priču u outfitima, ne opterećuje ih nepotrebnim detaljima i skoro uvek sa minimumom kaže mnogo toga. Ako do sada niste „snimili“ ovu devojku onda ste prava srećnica, jer vas čeka preko petsto kombinacija koje možete da proučite i povedete na test drive i ispred vašeg ogledala.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor

Ostavite komentar