Pretraga

Začinite svaki outfit: Evo kako da nosite marame na 5 načina

Začinite svaki outfit: Evo kako da nosite marame na 5 načina

Tekst: BURO.

Trend svakako nije nov, šta više jedan nam je od omiljenih, i počeo je davno pre opšte retro manije koja drma modnim svetom ali ovog leta dobili smo moderne varijacije na ovu klasičnu temu. Definitivno sa sobom nose vajb sedamdesetih ali su savršen način da eksperimentišete sa aksesoarom i isprobate nešto novo.

Ako se pitate kako da svilenu (ili nežnu pamučnu) maramu uvrstite u svoj modni repertoar, bez brige, donosimo vam najbolje verzije - i one minimalističke i one koje pripadaju more is more filozofiji. 

sedamdesete

Začinite svaki outfit: Evo kako da nosite marame na 5 načina (фото 1)
@GENTLEHAIRDOS

Savršeno i za dan na plaži i za večernji izlazak. Uzmite veću maramu i savijte je u romb, zatim duži kraj stavite duž linije kose, a trouglasti deo preko kose pa krajeve vežite preko njega. Da izbegnete preterano pomeranje (to što klize im je jedina mana) stavite malo voska ili spreja za teksturu na deo kose na kom ste vezali maramu, a dodajte ga i na krajeve za najbolji efekat kao sa plaže.

klasična bandana

Začinite svaki outfit: Evo kako da nosite marame na 5 načina (фото 2)
@GENTLEHAIRDOS

Mala kvadratna mamučna marama "sa ćurkicama" je legendarna. Jednostavno je savijte u trougao i zavežite ispod kose, a samu kosu pustite da slobodno pada ili upletite u pletnenicu ili vežite u neobaveznu punđu. Dodajte i karike za dodatne stilske poene.

babuška

Začinite svaki outfit: Evo kako da nosite marame na 5 načina (фото 3)
@MFASS

ASAP Rocky je možda malo ekstreman primer za lagane letnje dane ali marama savijena u trougao i vezana ispod brade je trenutno naj-kul način da nosite maramu pošto smo odavno zaboravili asocijacije na komunističku Rusiju - danas smo opsednuti mid century šikom.

vežite rep

Začinite svaki outfit: Evo kako da nosite marame na 5 načina (фото 4)
@GENTLEHAIRDOS

Ne postoji jča asocijacija na leto od repa meko vezanog svilenom maramom. Jednostavno vežite rep običnom gumicom - visok, nizak ili negde između, sve zavisi od toga što više volite i koliko vam je kosa duga - a zatim preko njega dodajte maramu. Za minimalističke opcije odaberite neku u monohromnoj paleti.

pokrijte kosu

Začinite svaki outfit: Evo kako da nosite marame na 5 načina (фото 5)
@TOTEME

Skupite kosu u nisku punđu, uzmite veću maramu kvadratnog oblika i savijte je u trougao. Namestite je tako da je trougao sa zadnje strane i da pokriva i uši i punđu, a zatim krajeve vežite ispod punđe. Svaki drugi aksesoar je potpuno nepotreban.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor