Buro. Girl Crush: VENEDA CARTER

18.12.2023.
RECOMMENDED

Veneda Carter, bila je kul mnogo pre nego što je to primetila Kim Kardashian i nazvala je – nazvavši ovu 31-ogodišnju dansku manekenku najkul osobom na svetu, u iskrenom postu na instagramu.  

Mnogi su tek tada čuli za Carterovu, koja se do svog venčanja, 2019, prezivala Budny, a s obzirom na to da je usko povezana sa klanom Kardashian – o njoj se i dalje malo zna.  

Rođena je u Kopenhagenu 1992, preselila se u Njujork sa 19 godina, gde je provela deceniju radeći kao model. Njeni angažmani uključivali su kampanje i revije za Yeezy, gde je kasnije radila u kreativnom timu, što je verovatno način na koji je postala bliska sa porodicom Kardashian.

WWD magazin okarakterisao ju je kao IT stilistkinju, da bi nakon toga dizajirala kolekciju nakita sa skandinavskim brendom Fie Isolde, u rep fazonu.  

– Osmdesete i devedesete, rane 2000, ceo taj period… slušanje i gledanje muzičkih spotova, gledanje intervjua sa reperima i umetnicima, to je definitivno imalo veliki uticaj i inspiraciju na mene… Afričko-američka kultura takođe predstavlja veliku inspiraciju za mene, izjavila je.  

Poslednja lepa vest koja dolazi iz kuhinje Venede Carter je to da je poznata stilistkinja udružila snage sa Kim, kako bi zajedno kreirale novu SKIMS kolekciju. Ona je već u prodaji, u kampanji je učestvovala sama Kim, koja je ponovo uputila najtoplije reči zahvalnosti Carterovoj, a internet najnoviju SKIMS kolekciju proglasio, pogađajte, najkul do sada.

Saznaj više:
Povezani članci: