Brend Alexander McQueen ima poseban poklon za studente mode

    17.02.2020.
    RECOMMENDED

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/02/mcqueenmaterijali_cover.jpg

    Prošle nedelje, 11. februara, sa navršilo punih deset godina od kako je Alexander Lee McQueen oduzeo sebi život, a pored bezbrojnih tekstova na ovu temu, modna kuća McQueen na čelu sa njegovom bivšom desnom rukom i današnjom kreativnom direktorkom Sarahom Burton preduzela je inicijativu koja, možda na najbolji način, produžuje njegovo nasleđe: neiskorišćene tkanine koje preostanu nakon izrade kolekcija za revije i prodaju od ove sezone će biti donirane modnim školama.

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/02/1581948164138139.jpg

    Upravo prve studentske revije za koje su korišćeni materijali koje je donirao britanski brend, a izveli su ih neki od studenata Central Saint Martin’sa i Univerziteta Westminister su obeležile početak ove Nedelje mode u Londonu, a predstavljaju produžetak obrazovnog programa koji je započela Sarah Burton, a koji je otpočeo instalacijom “Roses” posvećenoj lepoti samog procesa učenja i postavljenoj na drugom spratu McQueen prodavnice u Londonu. Bartonova nas podseća da je moto brenda uvek bio da se ništa ne baca, bilo da se radi o pocesu istraživanja ili izrade kolekcija.

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/02/1581948164185836.jpg

    Sa školarinama koje su u stalnom porastu, činjenicu da je moda i dalje elitističko igralište i da su inkluzivne inicijative veoma retke, visoko obrazovanje ostaje teško dostupno većini. Lee je poreklom iz radničke porodice i da, kojim slučajem, danas treba da krene na univerzitet, svakako bi profitirao od ovakve odluke neke modne kuće. On je bio čuven po tome što je koristio bukvalno sve što je mogao da nađe i sigurni smo da bi bio oduševljen ovom odlukom. Rolne i rolne luksuznih tkanina već su našle svoj put do ukupno četrnaest univerziteta i škola, a mi se nadamo da ovo neće biti usamljen primer.

    Saznaj više:
    Povezani članci: