Pretraga

Danas je tačno 20 godina od kada je izašao film \"Pravna plavuša\", a ovo su neke od Ellinih legendarnih kombinacija

Danas je tačno 20 godina od kada je izašao film "Pravna plavuša", a ovo su neke od Ellinih legendarnih kombinacija

Tekst: BURO.

Nećemo vas osuđivati ukoliko ste na ovaj naslov reagovali sa nevericom. Da, prošlo je čitavih 20 (slovima: dvadeset) godina od kako je u naše živote ušetala Elle Woods u svojim roze outfitima i pokazala svetu šta sve zapravo znači power dressing. I koliko sve može da ima lica. Od tog dana promenilo se mnogo stvari, sama Elle dobila je čitavu hordu obožavalaca (od kojih su neki čak i koristili njen govor iz filma za svoja, khm, zvanična obraćanja), a čini nam se da nam je neka Elle u stvarnom životu potrebnija nego ikad.

Danas je tačno 20 godina od kada je izašao film "Pravna plavuša", a ovo su neke od Ellinih legendarnih kombinacija (фото 1)

Dodajte na to i opštu pomamu za svim stvarima sa kraja devedesetih i početka dvehiljaditih i lako se stiže do neizbežnog do zaključka da je film potrebno ponovo gledati za inspiraciju - i to ne samo modnu.

A kad smo već kod mode, nećemo je nikako zanemariti, baš kao što to nije uradila ni Reese Witherspoon koja je od prve bila svesna njene uloge i simbolizma. Iako u tom trenutku nije baš tako izgledalo (a tu paralele sa Reese i Elle samo počinju), ona je ispala i više nego sposobna lady boss sa ne baš malim darom za gledanje u budućnost. Da li ste znali da se Reese u filmu pojavljuje u više od četrdeset kostima i da je tražila da joj u ugovoru stoji da svi do jednog, nakon završetka snimanja, pripadnu njoj? Dobro ste pročitali, svi kostimi iz “Pravne plavuše” nalaze se upravo kod nje.

Danas je tačno 20 godina od kada je izašao film "Pravna plavuša", a ovo su neke od Ellinih legendarnih kombinacija (фото 2)
Danas je tačno 20 godina od kada je izašao film "Pravna plavuša", a ovo su neke od Ellinih legendarnih kombinacija (фото 3)
Danas je tačno 20 godina od kada je izašao film "Pravna plavuša", a ovo su neke od Ellinih legendarnih kombinacija (фото 4)

Reese kao da je znala da će njen život je na neki način kasnije imitirati upravo ovaj film, i da će od “slatke plavušice” postati jedno od producentskih sila Holivuda. Bajka o tome kako žene mogu istovremeno budu uspešne i da ostanu verne sebi, postala je bar malo realnija.

Zašećerenu hot pink nijansu koja je postala Ellein zaštitni znak je odabrala kostimografkinja Sophie de Rakhoff nakon što je provela vreme sa sorority devojkama elitnih univerziteta u SAD ali je izdigla na viši nivo materijalima. Tako ni jedna jedina roze kombinacija koju Reese nosi u filmu nije prošla bez svetlucanja ili sjaja, bilo šljokica bilo glatke kože ili perja. Tu smo da vas podsetimo na najlegendarnije od njih. Ako vam budemo trebali, bićemo na travi u bikiniju od roze šljokica and you’re all free to join us.

Danas je tačno 20 godina od kada je izašao film "Pravna plavuša", a ovo su neke od Ellinih legendarnih kombinacija (фото 5)

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor