Dior i Chanel su u Parizu predstavili svoje kolekcije visoke mode za proleće/leto 2020.

    21.01.2020.
    RECOMMENDED

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/01/chaneldior_cover.jpg

    Danas je drugi dan Nedelje visoke mode u Parizu, a mi već počinjemo sa preliminarnim sabiranjem utisaka. Dva velikana, Dior i Chanel koje smo željno iščekivali, nisu nas razočarali: element teatra, drama i neverovatna količina lepote, sve je na broju. Pogledajte koje lookove smo već dodali na svoju listu iz snova.

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/01/1579611790399518.jpg

    Chanel

    Chanel revija visoke mode se upravo završila i još uvek držimo dah. Grand Palais pretvoren je u bajkovito dvorište manastira Obazinsky u kom je sama Coco provela sedam godina svog detinjstva. Atmosfera i modeli u sebi nose upravo prizvuk te mladosti sve sa belim soknama i zavrnutim čarapama do kolena. Crno-beli kompleti sa suknjama tek iznad kolena, snežnobele kragne i uske jakne i bele košulje, sve zajedno sa crnim lakovanim cipelama na malim četvrtastim štiklama koje podsećaju na retro školske uniforme i bezbrižne tinejdžere.


    Dior

    Dior revija visoke mode održala se u muzeju Rodin, a samu scenografiju je osmislila i izvela umetnica i feministkinja Judy Chicago. U centru podijuma bila je postavljena instalacija sa natpisom “A šta bi bilo kada bi žene vladale svetom?”. Još dvadesetak sličnih platna sa vezom bilo je postavljeno među publikom, sa pitanjima o tome koliko znamo o nasilju, jednakim pravima i slično. U prolazu pored ovih postavki, manekenke su izgledale poput antičkih boginja u togama i tunikama, suknjama iz nekoliko slojeva, a sve začinjeno bogatim zlatnim vezom. Masivan nakit je dopunjavao sliku – pozlaćene ogrlice, narukvice sa motivom zmije i minđuše u obliku polumeseca.

    Saznaj više:
    Povezani članci: