Pretraga

Dior i Chanel su u Parizu predstavili svoje kolekcije visoke mode za proleće/leto 2020.

Dior i Chanel su u Parizu predstavili svoje kolekcije visoke mode za proleće/leto 2020.

Tekst: BURO.

Danas je drugi dan Nedelje visoke mode u Parizu, a mi već počinjemo sa preliminarnim sabiranjem utisaka. Dva velikana, Dior i Chanel koje smo željno iščekivali, nisu nas razočarali: element teatra, drama i neverovatna količina lepote, sve je na broju. Pogledajte koje lookove smo već dodali na svoju listu iz snova.

Dior i Chanel su u Parizu predstavili svoje kolekcije visoke mode za proleće/leto 2020. (фото 1)

Chanel

Chanel revija visoke mode se upravo završila i još uvek držimo dah. Grand Palais pretvoren je u bajkovito dvorište manastira Obazinsky u kom je sama Coco provela sedam godina svog detinjstva. Atmosfera i modeli u sebi nose upravo prizvuk te mladosti sve sa belim soknama i zavrnutim čarapama do kolena. Crno-beli kompleti sa suknjama tek iznad kolena, snežnobele kragne i uske jakne i bele košulje, sve zajedno sa crnim lakovanim cipelama na malim četvrtastim štiklama koje podsećaju na retro školske uniforme i bezbrižne tinejdžere.


Dior i Chanel su u Parizu predstavili svoje kolekcije visoke mode za proleće/leto 2020. (фото 27)

Dior

Dior revija visoke mode održala se u muzeju Rodin, a samu scenografiju je osmislila i izvela umetnica i feministkinja Judy Chicago. U centru podijuma bila je postavljena instalacija sa natpisom “A šta bi bilo kada bi žene vladale svetom?”. Još dvadesetak sličnih platna sa vezom bilo je postavljeno među publikom, sa pitanjima o tome koliko znamo o nasilju, jednakim pravima i slično. U prolazu pored ovih postavki, manekenke su izgledale poput antičkih boginja u togama i tunikama, suknjama iz nekoliko slojeva, a sve začinjeno bogatim zlatnim vezom. Masivan nakit je dopunjavao sliku - pozlaćene ogrlice, narukvice sa motivom zmije i minđuše u obliku polumeseca.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor