Donosimo vam najbolje trenutke Filmskog festivala u Veneciji sa i van crvenog tepiha

    08.09.2019.
    RECOMMENDED

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2019/09/venecijabest_cover.jpg

    Volimo festivale. Iz raznih razloga… Filmovi? Naravno. Navijanje? Uvek. Poznati? Da, i to. Moda? Obavezno. Tračevi? Pa, ako ćemo iskreno… A-ha. I ako još sve ove sastojke zajedno smestite u neke od najlepših gradova na svetu, kako iko može da bude imun na festivalsku groznicu? Filmski festival u Veneciji ima posebno mesto na našem kalendaru, a evo šta ćemo posebno pamtiti sa njegovog 76. izdanja po redu.

     

    Najbolji momenat

     

    Zlatni lav u rukama Todda Philipsa (+ Joaquin Phoenix)

     

    Sreća, sreća, radost! Vatreno smo navijali za ovaj film – više nego za bilo koji poslednjih nekoliko godina na Oskarima. I to samo na osnovu trejlera. Pod jedan, ovo je film o superheroju, pošto Džoker to jeste iako je negativac, koji je industrija shvatila ozbiljno. Krajnje je vreme da dobar film bude tretiran kao dobar film kom god žanru da pripada. Pod dva, Phoenix je maestralan. Pod tri, obožavamo iznenađenja i neočekivane obrte: Tod Philips je od početka nepoznata u celoj ovoj filmskoj jednačini pošto ga uglavnom znamo po komedijama sa Ben Stillerom i filmu Borat. Očigledno je odlično napisao, režirao i producirao ovu psiho-mrak-dramu. Da, sva tri. Odbrojavamo dane do premijere 3. oktobra

     


    Cate, Blanchett, Armani Privé
    Armani Privé
    Armani Privé

    Najbolje obučeni na crvenom tepihu

     

    Za Chalameta smo znali da će se naći na finalnoj listi najbolje obučenih od momenta kada je izašao iz kola, isto kao i za Iman u toaleti sa otvaranja festivala. Ubrzo su im se pridružile Rooney Mara koja je na premijeru filma “Džoker” došla u Givenchy haljini koja izgleda skoro kao skulptura, kao i Kristen Stewart i Laura Dern koje su se odlučile za boju, šljokice i dramu. Sienna Miller je dokazala, kao nekada Jackie O, da je kaftanu itekako mesto na gala događajima. Cate Blanchett je bila najveća diva u svojim old Hollywood izdanjima sa perjem/mašnama/kamenčićima i zapušila usta svima koji misle da je klasičan glamur za bezlične starletice.

     

    Rooney Mara, Givenchy
    Kristen Stewart, Chanel
    Sienna Miller, Gucci
    Iman, Valentino Haute Couture
    Timothée Chalamet, Haider Ackermann
    Laura Dern, Gucci


    @missjobaker
    @missjobaker
    @missjobaker

    @gregwilliamsphotography
    @ramimalekyeah

    @gregwilliamsphotography
    @gregwilliamsphotography
    @gregwilliamsphotography

    Najbolji fotograf

    Greg Williams

     

    On je jedan od najpoznatijih fotografa slavnih, a snimci koje pravi na Venecijanskom festivalu su legendarni pa im se svake godine radujemo više nego bilo kojim “formalnim”. Kliknite na njegov nalog na Instagramu i naićićete na fotke poput one na kojoj Bred Pitt, Liv Tyler i Ruth Negga (sve sa palcem u ustima) foliraju da dremaju na brodiću koji ih nosi na premijeru filma “Ad Astra”.

     

    @gregwilliamsphotography

    Saznaj više:
    Povezani članci: