Pretraga

Donosimo vam najbolje trenutke Filmskog festivala u Veneciji sa i van crvenog tepiha

Donosimo vam najbolje trenutke Filmskog festivala u Veneciji sa i van crvenog tepiha

Tekst: Manda Javorina

Volimo festivale. Iz raznih razloga… Filmovi? Naravno. Navijanje? Uvek. Poznati? Da, i to. Moda? Obavezno. Tračevi? Pa, ako ćemo iskreno… A-ha. I ako još sve ove sastojke zajedno smestite u neke od najlepših gradova na svetu, kako iko može da bude imun na festivalsku groznicu? Filmski festival u Veneciji ima posebno mesto na našem kalendaru, a evo šta ćemo posebno pamtiti sa njegovog 76. izdanja po redu.

 

Najbolji momenat

 

Zlatni lav u rukama Todda Philipsa (+ Joaquin Phoenix)

 

Sreća, sreća, radost! Vatreno smo navijali za ovaj film - više nego za bilo koji poslednjih nekoliko godina na Oskarima. I to samo na osnovu trejlera. Pod jedan, ovo je film o superheroju, pošto Džoker to jeste iako je negativac, koji je industrija shvatila ozbiljno. Krajnje je vreme da dobar film bude tretiran kao dobar film kom god žanru da pripada. Pod dva, Phoenix je maestralan. Pod tri, obožavamo iznenađenja i neočekivane obrte: Tod Philips je od početka nepoznata u celoj ovoj filmskoj jednačini pošto ga uglavnom znamo po komedijama sa Ben Stillerom i filmu Borat. Očigledno je odlično napisao, režirao i producirao ovu psiho-mrak-dramu. Da, sva tri. Odbrojavamo dane do premijere 3. oktobra

Donosimo vam najbolje trenutke Filmskog festivala u Veneciji sa i van crvenog tepiha (фото 1)

 


Najbolje obučeni na crvenom tepihu

 

Za Chalameta smo znali da će se naći na finalnoj listi najbolje obučenih od momenta kada je izašao iz kola, isto kao i za Iman u toaleti sa otvaranja festivala. Ubrzo su im se pridružile Rooney Mara koja je na premijeru filma “Džoker” došla u Givenchy haljini koja izgleda skoro kao skulptura, kao i Kristen Stewart i Laura Dern koje su se odlučile za boju, šljokice i dramu. Sienna Miller je dokazala, kao nekada Jackie O, da je kaftanu itekako mesto na gala događajima. Cate Blanchett je bila najveća diva u svojim old Hollywood izdanjima sa perjem/mašnama/kamenčićima i zapušila usta svima koji misle da je klasičan glamur za bezlične starletice.

 

Donosimo vam najbolje trenutke Filmskog festivala u Veneciji sa i van crvenog tepiha (фото 5)
Rooney Mara, Givenchy
Donosimo vam najbolje trenutke Filmskog festivala u Veneciji sa i van crvenog tepiha (фото 6)
Kristen Stewart, Chanel
Donosimo vam najbolje trenutke Filmskog festivala u Veneciji sa i van crvenog tepiha (фото 7)
Sienna Miller, Gucci
Donosimo vam najbolje trenutke Filmskog festivala u Veneciji sa i van crvenog tepiha (фото 8)
Iman, Valentino Haute Couture
Donosimo vam najbolje trenutke Filmskog festivala u Veneciji sa i van crvenog tepiha (фото 9)
Timothée Chalamet, Haider Ackermann
Donosimo vam najbolje trenutke Filmskog festivala u Veneciji sa i van crvenog tepiha (фото 10)
Laura Dern, Gucci

Najbolji aksesoar na crvenom tepihu

 

Zazie Beetz

 

Zazie je dospela na naš radar filmovima “Deadpool 2” i Netflix serijom “Easy”, a sad kada smo videli kakvim stavom je osvojila crveni tepih na Lidu potpuno smo kapitulirali! Divlje kovrdže i narandžaste naočare za sunce uz dramatičnu cvetnu haljinu koja nas podseća na Gallianove volumene. I, naravno, osmeh.

Donosimo vam najbolje trenutke Filmskog festivala u Veneciji sa i van crvenog tepiha (фото 11)

 

Najbolja šminka

Lucy Boynton

Ok, ovo je devojka koja beauty diže na novi nivo i svima zadaje domaći zadatak. Apsolutno posebno, apsolutno neusiljeno i apsolutno nikad kostimirano, čak i kad se spontana šetnja sa Ramijem u mornarskoj haljini (i crvenim ajlajnerom!) pretvori u beg od paparaca. Pri tom je svaki njen look dok je boravila na festivalu inspirisan jednim motivom vezanim za Veneciju. Ne verujemo da bilo drugačije i da je predstavljala neki svoj film - ova devojka jednostavno uživa u životu.

 


Najbolji Love Boat trenutak

 

Rooney i Joaquin ili Lucy i Rami? Između ova dva para je mrtva trka u tome ko je slađi ili više kul. Da, oba prideva stoje u istoj rečenici i odnose se na iste ljude. I to u superlativu.

 


Najbolji fotograf

Greg Williams

 

On je jedan od najpoznatijih fotografa slavnih, a snimci koje pravi na Venecijanskom festivalu su legendarni pa im se svake godine radujemo više nego bilo kojim “formalnim”. Kliknite na njegov nalog na Instagramu i naićićete na fotke poput one na kojoj Bred Pitt, Liv Tyler i Ruth Negga (sve sa palcem u ustima) foliraju da dremaju na brodiću koji ih nosi na premijeru filma “Ad Astra”.

 

Donosimo vam najbolje trenutke Filmskog festivala u Veneciji sa i van crvenog tepiha (фото 20)
@gregwilliamsphotography

Najveći skandal

Scarlett Johansson veruje u nevinost Woody Allena

 

Ok, ovaj skandal nije se tehnički desio u Veneciji ali o njemu svejedno svi bruje pošto je novi film Scarlett Johansson prikazan na festivalu, a ona došla da ga promoviše. Do sada ste sigurno čuli da je magazinu "Hollwood Reporter" pre nekoliko dana izjavila da veruje Woodyju Allenu da nije seksualno zlostavljao svoju usvojenu ćerku Dylan Farrow zato što je više puta razgovarala sa njim i direktno ga ispitivala na tu temu - Allen i dalje javno tvrdi da su optužbe lažne. I sada je Scarlett na meti. Pitanje bi ipak trebalo da bude sledeće: zar nije njeno pravo da sama odluči i veruje (ili ne veruje) nekom sa kim je direktno razgovarala i koga lično godinama poznaje - što je više nego što se može reći za javnost. Isto kao što drugi imaju pravo da mu ne veruju. Ovde se ne radi o apsolutnom oslobađanju od krivice, već o njenom iznošenju ličnog utiska. Na to, valjda, svi imamo pravo.

Donosimo vam najbolje trenutke Filmskog festivala u Veneciji sa i van crvenog tepiha (фото 21)

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor