Kako je komplet koji podseća na uniforme koncentracionih logora napravio skandal brendu Loewe

    25.11.2019.
    RECOMMENDED

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2019/11/loewe_cover.jpg

    Modna kuća Loewe uputila je izvinjenje i povukla iz prodaje košulju i pantalone koji podsećaju na uniforme iz koncentracionih logora. Ovaj outfit bio je deo William De Morgan capsule kolekcije i prodavao se zajedno po ceni od 2.150 evra. Španski brend koji iz sezone u sezonu oduševljava modne insajdere i koji je u vlasništvu LVMH grupacije, izbacio je ove komade u prodaju 14. novembra, ali je tek nakon što je Diet Prada na svom Instagram profilu objavila ovaj komplet upoređen sa uniformom iz logora, počelo je da se raspravlja o tome i postalo je jasno da se opet desio neverovatan propust u modnom svetu. „Ne možemo da ne vidimo uniformu iz koncentracionih logora u ovom kompletu koji košta 1.840 dolara… proporcija pruga, stil uniforme, prepoznatljivo pozicionirana zakrpa na grudima, malo šta je ostavljeno mašti kada je rezultat ovako uznemirujuće očigledan“, su bile neke od reči koje je profil Diet Prada napisao na postu posvećenom ovoj temi.

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2019/11/1574765946109059.jpg
    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2019/11/1574765945440882.jpg

    Da bi stvari bile još komplikovanije u čitavu priču je uvučena i Kendal Jenner (njen drugi, nesrećni skandal, ako se setite debakla sa Pepsi reklamom) koja se pojavljuje u advertorijalu za decembarsko izdanje britanskog magazina Vogue u komadima iz Loewe William De Morgan capsule kolekcije. Iako su sve fotografije iz look booka sa problematičnim komadima skinute i sa Loewe sajta i sa njihovog instagrama one će i dalje biti fizički zauvek prisutne u printu. Ono što je još problematičnije, jeste da ništa nije urađeno po ovom pitanju 10 dana, jer nije kao da ljudi iz brenda Loewe nisu imali pojma šta se dešava. Mnogi su počeli da se pitaju kako je moguće da se ovako nešto pojavi u prodaji i to napisali u gomili komentara ispod crno bele Vogue fotografije koja je objavljena na Loewe Instagram profilu. Ali sve dok Diet Prada nije pokrenula debatu, nisu preduzeti konkretni koraci. Loewe se odmah izvinio i rekao da im namera nije bila da ikoga uvrede, i da im je skrenuta pažnja da komadi iz ove capsule kolekcije podsećaju na komade iz jednog od najmračnijih perioda ljudskog roda, i da im nikada nije bila namera da ikoga uznemire ili da iko pomisli da su neosetljivi prema ovim nesrećnim događajima.

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2019/11/1574766094964781.jpg
    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2019/11/1574766203530303.jpg

    Ove stvari više ne možete pronaći na njihom sajtu ili bilo gde u prodaji jer su momentalno povučeni. Nama ostaje da čekamo sledeći gaf nekog modnog brenda jer smo sasvim sigurni da ovo nije poslednji. Setite se samo dečije Zara majice koja je trebala da liči na nešto sa Divljeg Zapada a krajnji rezultat je takođe podsećao na uniforme koncentracionih logora, i vrlo brzo je okrivljena treća strana, a stvari povučene iz prodaje i odmah uništene. Da li ćemo ikada naučiti, ili generacije koje dolaze nemaju prethodno znanje istorije niti asocijacije koje su potrebne da se ovakve greške ne ponavljaju?

    Saznaj više:
    Povezani članci: