Modno prelistavanje: Najbolje kampanje ove jeseni

    26.08.2019.
    RECOMMENDED

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2019/08/kampanje_cover.jpg

    Septembarska izdanja modnih print magazina praktično se kupuju i čuvaju zbog fenomenalnog pregleda modne scene, i to ne pričamo o samom sadržaju,već o beskrajnom bloku reklama u prvom delu časopisa. Iako svi gunđaju protiv tolikog broja reklama, zapravo ih svi uredno prostudiraju kao deo pripreme za novu sezonu. Finiš avgusta je pravo vreme da počnemo da razmišljamo o promeni doba (iako dosta nevoljno, ali hajde). Zato danas prelistavamo najbolje kampanje i hvatamo beleške.

    Pretpostavljamo da ste već pročitali koji su to trendovi sa modnih pista i odabrali omiljene?

     

    Balenciaga

     

    Šta je posebno kod njihove kampanje ove sezone? Fotografisani su real life ljubavni parovi, a za fotografije je neočekivano bio zadužen fotograf specijalizovan za slikanje venčanja, Greg Finck. Neki od parova pozirali su u skoro identičnim outfitima, dok su drugi pokazali kako njihovi lični stilovi postaju celina. Kroz jednostavne scene slikane u Parizu, Balenciaga ove jeseni slavi ljubav u svim njenim oblicima.

     

     

    BURBERRY

     

    Ricardo Tisci se pri kreiranju nove Burberry kampanje odlučio za dva fotografa, a to su: Nick Knight i Danko Steiner. Danko je slikao svoj deo na obali mora, dok je Knight fotografisao grupu modela u studiju. Ricardova vizija je bila da se na fotografijama prikažu lica britanske kulture i način na koji svi oni koegzistiraju. Ko su lica? Finn Rosseel, Maxwell Annoh, Freja Beha Erichsen, Anna Ross, Benji Arvay, Heejung Park, Junior Vasquez, Kacie Hall, Mammina Aker, Shayna McNeill and Xie Yunpeng, Gigi Hadid, Irina Shayk, Fran Sumers, Sora Choi, He Cong i Alexis Chaparro. Impresivan spisak.

    GUCCI

     

    Od Gucci kampanja uvek očekujemo mnogo, te fotografije nas lako prenesu u neki drugi svet i samo kroz nekoliko kadrova pričaju nam kompleksnu modnu priču. Ove sezone Alessandro Michele i ekipa odlučili su da budu malo pragmatičniji nego što smo navikli, jer osim što su nam poklonili pravu malu lekciju iz modne istorije, pokazali su nam i kompletan backstage proces stvaranja odeće, od inspiracije sve do gotovog komada koji pronalazi svog kupca. Art direkcija pripala je Christopheru Simmondsu, a fotografije je uslikao Glen Luchford. Oni su nas vratili u devedesete godine i pokazali su nam kroz kampanju korak po korak kako nematerijalno postaje opipljivo.

     

    Alexander MCQUEEN

     

    Šta se desi kad se spoje jedna od najboljih britanskih modnih kuća, istinski top model i vrhunski fotograf? Odgovor: Alexander McQueen kampanja za jesen/zimu 2019. godine! Naslovna uloga je poverena neprikosnovenoj Kate Moss, a za fotografije je bio zadužen Jamie Hawkesworth uz kreativno vođstvo agencije M/M Paris. Predivno!

     

     

    JIL SANDER

     

    Legenda savremene britanske fotografije Nigel Shafran pre svega je poznat po dokumentarcima, a ovog puta je za brend Jil Sander zaigrao i na modnom polju. Ostao je veran svom stilu i u Škotskoj je zabeležio kreacije iz nove kolekcije uz more, polja i beskrajne puteve. Prava modna poezija.

     

    SAINT LAURENT

    Naravno da je tu Freja Beha Erichsen, Saint Laurent muza, ali u kampanji je i novo lice koje nismo očekivali. Allie majmunčić nas je oduševio, veselo pozirajući na Frejinom ramenu pored maslinasto zelene torbe. Pitanje je da li da ga očekujemo i na sledećoj reviji?

    Saznaj više:
    Povezani članci: