Najvažnije modne vesti iz prošle nedelje koje ste možda propustili

    16.11.2019.
    RECOMMENDED

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2019/11/vestinov_cover.jpg

    Ključna reč za nedelju iza nas je definitivno „saradnja“. Juergen Teller je, za početak, postao zaštitno lice nove kolekcije patika brenda Asics, o čemu smo takođe pisali, a onda su krenule da se ređaju vesti o parovima – očekivanim ili ne. Evo najvažnijih koje možda niste stigli da ispratite, a nikako ne treba da propustite. 

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2019/11/1573927144594438-1.gif

    „In Goude We trust!“ izložba je otvorena u Milanu

     

    Yes, we do! – jeste jedini prihvatljiv odgovor, ako nas pitate. Ukoliko znate ko je Grace Jones i poznajete brend Chanel duže od dve-tri godine, sigurno znate ko je Jean-Paul Goude. Njegova tridesetogodišnja karijera kreativca pokriva fotografiju, video i crtež, a od petka, 15. novembra, možete velik deo njegovih dela pogledati u Palazzo Giureconsulti u Milanu. Čuveni fotograf je sam bio kustos, a izložba je podeljena u tri dela. Prvi je posvećen njegovoj dugogodišnjoj saradnji sa kućom Chanel – ko bi mogao da zaboravi Vanessu Paradis kao kanarinca? Drugi deo posvećen je njegovim najzagonetnijim delima, a poslednji filmu „So Far So Goude“ koji predstavlja pregled umetnikove karijere i različitih inspiracija. Izložba će biti otvorena do kraja decembra.

    Jo Malone i Zara su nov (neočekivani) par

     

    Jo Malone, legendarna britanska kreatorka parfema i osnivačica istoimenog brenda, pozajmljuje svoj nos Zari. Kolekcija po imenu Emotions Collection by Jo Loves sadrži osam uniseks mirisa, a cena svakog je €25.95 što je znatno manje od prosečne cene parfema brenda Jo Loves (Jo Malone je u vlasništvu kompanije Estée Lauder). „Za saradnju sa Zarom uživela sam se u njihov način pričanja priča ali na isti autentičan način na koji sam to uvek i sama radila. Proširujem sve što vidite, osećate i dodirujete u čulo mirisa.“ Mi smo već zauzeli niski start!

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2019/11/157392559300204.jpg
    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2019/11/1573927184176638.jpg

    Air Jordan upoznaje Dior?

     

    Ok, ovo nije stopostotno potvrđena vest, kao saradnja brendova Adidas i Prada ali mi želimo da verujemo. Priča o hibridu koji će spojiti Air Jordan liniju i francusku modnu kuću kovitlaju sve više i govore nam da će model Air Jordan 1 (nismo iznenađeni) dobiti novo lice u Dior stilu. Broj patika će biti ograničen na 1000, a cena će biti oko dve hiljade dolara.

    Loewe i William de Morgan su dvojac iz bajke

     

    Kreativni direktor Jonathan Anderson svake sezone radi na limitiranoj Arts & Crafts kolekciji. Ovaj put, izbor za inspiraciju pao je na njegovog heroja britanskog keramičara Williama de Morgana. Osim neverovatno slikovitih motiva, u izradi su korištene razne zanatske tehnike poput veza na koži i gustog tkanja, de Morganove ilustracije su prenešene u nov medijum, detalji dovedeni do ekstrema. Ovo je kolekcija koja pušta maštu da leti gde joj je volja ali na nosiv način. Smatrajte nas očaranim. 

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2019/11/1573930548254929.jpg
    Saznaj više:
    Povezani članci: