Pretraga

Najvažnije modne vesti iz prošle nedelje koje ste možda propustili

Najvažnije modne vesti iz prošle nedelje koje ste možda propustili

Tekst: BURO.

Ključna reč za nedelju iza nas je definitivno "saradnja". Juergen Teller je, za početak, postao zaštitno lice nove kolekcije patika brenda Asics, o čemu smo takođe pisali, a onda su krenule da se ređaju vesti o parovima - očekivanim ili ne. Evo najvažnijih koje možda niste stigli da ispratite, a nikako ne treba da propustite. 

Najvažnije modne vesti iz prošle nedelje koje ste možda propustili (фото 1)

"In Goude We trust!" izložba je otvorena u Milanu

 

Yes, we do! - jeste jedini prihvatljiv odgovor, ako nas pitate. Ukoliko znate ko je Grace Jones i poznajete brend Chanel duže od dve-tri godine, sigurno znate ko je Jean-Paul Goude. Njegova tridesetogodišnja karijera kreativca pokriva fotografiju, video i crtež, a od petka, 15. novembra, možete velik deo njegovih dela pogledati u Palazzo Giureconsulti u Milanu. Čuveni fotograf je sam bio kustos, a izložba je podeljena u tri dela. Prvi je posvećen njegovoj dugogodišnjoj saradnji sa kućom Chanel - ko bi mogao da zaboravi Vanessu Paradis kao kanarinca? Drugi deo posvećen je njegovim najzagonetnijim delima, a poslednji filmu "So Far So Goude" koji predstavlja pregled umetnikove karijere i različitih inspiracija. Izložba će biti otvorena do kraja decembra.

Jo Malone i Zara su nov (neočekivani) par

 

Jo Malone, legendarna britanska kreatorka parfema i osnivačica istoimenog brenda, pozajmljuje svoj nos Zari. Kolekcija po imenu Emotions Collection by Jo Loves sadrži osam uniseks mirisa, a cena svakog je €25.95 što je znatno manje od prosečne cene parfema brenda Jo Loves (Jo Malone je u vlasništvu kompanije Estée Lauder). "Za saradnju sa Zarom uživela sam se u njihov način pričanja priča ali na isti autentičan način na koji sam to uvek i sama radila. Proširujem sve što vidite, osećate i dodirujete u čulo mirisa." Mi smo već zauzeli niski start!

Najvažnije modne vesti iz prošle nedelje koje ste možda propustili (фото 2)
Najvažnije modne vesti iz prošle nedelje koje ste možda propustili (фото 3)

Air Jordan upoznaje Dior?

 

Ok, ovo nije stopostotno potvrđena vest, kao saradnja brendova Adidas i Prada ali mi želimo da verujemo. Priča o hibridu koji će spojiti Air Jordan liniju i francusku modnu kuću kovitlaju sve više i govore nam da će model Air Jordan 1 (nismo iznenađeni) dobiti novo lice u Dior stilu. Broj patika će biti ograničen na 1000, a cena će biti oko dve hiljade dolara.

Loewe i William de Morgan su dvojac iz bajke

 

Kreativni direktor Jonathan Anderson svake sezone radi na limitiranoj Arts & Crafts kolekciji. Ovaj put, izbor za inspiraciju pao je na njegovog heroja britanskog keramičara Williama de Morgana. Osim neverovatno slikovitih motiva, u izradi su korištene razne zanatske tehnike poput veza na koži i gustog tkanja, de Morganove ilustracije su prenešene u nov medijum, detalji dovedeni do ekstrema. Ovo je kolekcija koja pušta maštu da leti gde joj je volja ali na nosiv način. Smatrajte nas očaranim. 

Najvažnije modne vesti iz prošle nedelje koje ste možda propustili (фото 4)

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor