Pretraga

Patike vredne izložbe: Louis Vuitton x Nike “Air Force 1” sa potpisom Virgila Abloha

Tekst: BURO.

Virgil Abloh i njegov sveobuhvatni uticaj na modu i dalje pulsira. Još u junu 2021. nekadašnji kreativni direktor muške linije Louis Vuitton-a je inicirao saradnju brenda sa Nike-om. Debitujući na pisti za proleće/leto Louis Vuitton muške odeće, predstavljena je kolekcija koja se sastoji od 47 smelih interpretacija kultnog "Air Force 1“ modela koji su sada dostupni za kupovinu.

Patike vredne izložbe: Louis Vuitton x Nike “Air Force 1” sa potpisom Virgila Abloha (фото 1)

Od 21. do 31. maja u skladištu Greenpoint Terminala u Bruklinu održaće se izložba posvećena ovoj kolekciji. Približiće kreativni dijalog između Nike-a i Louis Vuitton-a, a 47 izdanja Nike "Air Force 1“ patika biće prikazane u fizičkom i virtuelnom obliku. Uporedo sa izložbom, niz instalacija će se održati širom Njujorka i sveta.

Patike vredne izložbe: Louis Vuitton x Nike “Air Force 1” sa potpisom Virgila Abloha (фото 2)

Lepeza modela je široka - od klasičnog belog para "Air Force 1" napravljenih od teleće kože i reljefnim monogramom Louis Vuitton, preko modela u crnoj boji, do dvobojnih izdanja, u beloj sa plavom, crvenom i zelenom nijansom. U kolekciji se nalazi i model koji je osmislio umetnik Gusto Leone, a zvezda izložbe je metalik zlatni par koji nas vraća nas na Ablohovu prvu kolekciju za Louis Vuitton.

Patike vredne izložbe: Louis Vuitton x Nike “Air Force 1” sa potpisom Virgila Abloha (фото 3)

Patike će biti dostupne za kupovinu na Louis Vuitton sajtu, a s obzirom na to da je ovo jedna od poslednjih kolekcija na kojima je Virgil radio, očekujemo da će se odmah rasprodati. Spremite brze prste!

Patike vredne izložbe: Louis Vuitton x Nike “Air Force 1” sa potpisom Virgila Abloha (фото 4)

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor