Posle skandala u Americi pitamo se da li je Hermès torba od 30.000 dolara komad za stvarni život ili ne?

    14.11.2019.
    RECOMMENDED

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2019/11/fleka-cover.gif

    Priča ide ovako: muž izvodi ženu na ručak povodom godišnjice braka. Mesto je privatni klub Alpine Country Club koji se nalazi u Nju Džerziju i za koji početna članarina iznosi 65 hiljada dolara. Žena nosi pink Kelly Hermès torbu. Scena kao iz reklame.

    U priču se zatim uključuje konobar. On paru koji slavi godišnjicu sipa crveno vino. I sipa. I sipa. Dok vino ne počne da se preliva iz čaše po stolnjaku, muškarcu za stolom, ženi za stolom, i po ženinoj torbi. Izvinjenje bi verovatno u nekoj drugoj situaciji bilo dovoljno. I besplatan dezert. Ali pošto je u ovoj priči uništena torba koja košta 30 hiljada dolara i za koju žena koja je poseduje tvrdi da je nezamenjiva pošto se takve više ne prave, i koja je bila poklon od muža za njen trideseti rođendan, usledila je tužba.

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2019/11/1573750202123828.jpg
    Kelly model Hermès torbe dobio je ime po princezi Grace Kelly. 

    Bračni par Beyder je pokrenuo spor protiv restorana i tražio nadoknadu za uništenu torbu. Restoran je uzvratio tako što je tužio konobara koji je kriv za ovaj nemili modni incident. I tu nije kraj priče, Beyderovi su ostali šokirani tim potezom prebacivanja odgovornosti, a advokati koji zastupaju restoran uzvratili su optužbama da je torba bila fejk što je uzrokovalo angažovanjem čak 2 (!) procenitelja koji su potvrdili da se radi o originalnom modelu. 

    Okej, umorili smo se samo objašnjavajući zaplet, a još nismo stigli do kraja balade! Incident se desio 7. septembra 2018. godine, ali je sada dospeo u javnost zato što je, posle bezuspešnih rasprava sa predstavnicima kluba, oštećeni par je odlučio da obelodani celu priču. „Nije išla da bere jabuke sa torbom. Otišla je u skup restoran koji je deo privatnog kluba čiji su ona i njen muž članovi“, izjavila je advokatica Alexandra Errico koji zastupa Beyderove. „Da je njihov auto ogreban na parkingu tog istog kluba, klub bi platio štetu. Ne vidim nikakvu razliku između toga i u ove situacije sa torbom.“ 

    Ne bismo da se mešamo u ovaj komplikovani sukob, ali pre nekoliko dana smo pisali o torbama u koje vredi uložiti, brend Hermès je očekivano na toj listi, ali ako niste spremni na „rizik“ koji svakodnevne situacije nose, onda je možda bolje da uložite u nekretinu, ili neki automobil koji nećete izvoziti iz garaže… Samo kažemo. 

    Saznaj više:
    Povezani članci: