Poznati u neverovatnom broju (i u punom sjaju) na reviji Dior Men Pre-Fall 2020 u Majamiju

    04.12.2019.
    RECOMMENDED

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2019/12/diormen-mobile-cover-update.gif

    Specijalni gost: AirDior

    Od kada je postao glavni dizajner za mušku konfekciju brenda Dior, Kim Jones je protresao parisku kuću. I to veoma uspešno, ako smemo da primetimo. U ponedeljak je na 2019. Fashion Awards u Londonu odneo nagradu za najboljeg dizajnera muške konfekcije za proteklu godinu, a već sutradan, 3. decembra, predstavio je pre-fall kolekciju za 2020. godinu u Majamiju, praktično uoči samog otvaranja Art Basela, jednog od najvećih smotri umetnosti i dizajna na svetu. Simbolično, lokacija je bila preko puta novog muzeja Rubell, noć pre nego što je zvanično otvoren. U pravom duhu brenda Dior, čijem je osnivaču umetnost bila poput vazduha, Kim Jones je redefinisao ulogu umetnika i pozvao Shawn Stussyja da mu se pridruži u dizajniranju kolekcije pa novi redizajnirani logo i motiv pčele nose Stussyjev potpis.

    „On je umetnik. Koristim nekog neočekivanog,“ izjavio je Jones. „Ovo nije urađeno iz komercijalnih razloga već, na neki način, isključivo zbog sopstvenog zadovoljstva. Radi se o meni koji na ovaj način odajem poštu nekom zbog kog sam i počeo da razmišljam o tome da želim da budem kreator.“ i dodao da „Ljudi danas kupuju samo ono što je najbolje.“

    Ovom svojom kolekcijom, Kim Jones je po ko zna koji put pokazao koliko se drži upravo tog načela. Kad neko potroši 2.600 sati na vez na košulji, jasno je kakve vrednosti zastupa, a jasno je i da će privući goste koji ih dele. Lista gostiju izgledala je kao VIP spisak najtajnije ali i najekskluzivnije žurke u gradu: David Beckham, Pusha T, James Blake i Maluma, Luka Sabbatini i Xavier Dolan samo su neki od (Dior) muškaraca koji su se pojavili da podrže Kima i svojim kombinacijama učinili da malo mućnemo glavom kada su praznične muške kombinacije u pitanju. Sestre Kardashian, Caroline Daur, Winnie Harlow, Kate Moss su se takođe ponosno smestile u prvi red, a pretpostavljamo da su neke od odela merkale i za sebe jer – kada nešto izgleda toliko dobro nema nikakvog razloga da ne uživaju svi. 

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2019/12/1575485590236565.jpg

    Kao posebna poslastica predstavljen je i model patika koji je hibrid dva ikonična brenda Diora i Nike Air Jordans (kojima smo se nadali ali nismo bili sigurni da ćemo ih zaista dobiti). Nove patike pod imenom AirDior prave se u italijanskim fabrikama od iste kože koja se koristi i za Dior torbe, a na sebi imaju Nike swoosh znak i Dior Oblique logo u žakaru. To je upravo extra value kakav želimo!

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2019/12/1575476410528587-1.png
    Saznaj više:
    Povezani članci: