Sofia Coppola režirala je kratak film o istoriji modne kuće Chanel

    14.10.2019.
    RECOMMENDED

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2019/10/sofia-coppola-made-vodeo-for-chanel-01.jpeg

    U čast izložbe Mademoiselle Privé u Tokiju

    Poznata američka rediteljka Sofia Coppola, poznata po filmovima „Smrt nedužnih“, „Izgubljeni u prevodu“ i „Marie Antoinette“ posvetila je kratak video brendu i kultnoj kreatorki Gabrielle Chanel. Sam video montiran je od arhivskih snimaka i reklama koje su danas već legendarne, a koje pričaju priču ove jedinstvene modne kuće. Prvi kadrovi su iz stare reklame za parfem Chanel No. 5 sa Catherine Deneuve, a slede naslovnice glossy magazina, crteži i komadi iz ekskluzivnih kolekcija nakita Bijoux de Diamants, snimci same Coco za vreme revija visoke mode, grandioznih revija u organizaciji Karla Lagerfelda i poslednje kolekcije visoke mode sa potpisom Virginie Viard.

     

    “Kolaž sam napravila od onoga što se nalazi u Chanel arhivi i pokušala sam da uhvatim esenciju modne kuće koju je osnovala Coco, a čiji rad su nastavili prvo Karl pa Virginie i tako njenu viziju doneli i savremenim ženama,“ izjavila je Sofia. „Brend Chanel je otelotvorenje luksuznog pariskog načina života, a trudila sam se da uhvatim i Karlovu razigranost, tako karakterističnu za njegov rad. Uživala sam birajući fotografije iz toliko prelepih kolekcija i legendarnih žena koje su obeležile istoriju ovog brenda.“

     

     

    Sofia se prvi put susrela sa Chanelom kao tinejdžerka zahvaljujći francuskoj glumici Carole Bouquet. Ona ju je upoznala sa dizajnerom Karlom Lagerfeldom koji joj je ponudio praksu sa njim u takozvanom Creation Studios delu kompanije. Sofia je bila fascinirana Karlovim radom na kostimima za film „Life Without Zoë “ iz 1989. godine koji je režirao njen otac Francis Ford Coppola.

     

     

    Ovaj video posvećen je izložbi Mademoiselle Privé koja će biti postavljena u Tokiju u galeriji B&C HALL-Tennoz od 19. oktobra do 1. decembra ove godine, a inspirisana je studijom koji je Gabrielle Chanel imala na trećem spratu svoje zgrade na adresi  31 rue Cambon. Na njoj će moći da se vide neke od njenih kolekcija visoke mode, legendarni parfem Chanel No. 5, stvoren 1921. godine i nakit iz kolekcije Bijoux de Diamants iz 1932. godine. Izložba Mademoiselle Privé bila je prethodno postavljena u Londonu, Seulu, Hong Kongu i Šangaju.

     

    Saznaj više:
    Povezani članci: