Pretraga

Tema za Met Gala 2020. je....

Tema za Met Gala 2020. je....

Tekst: BURO.

Čini vam se da smo tek poslagali u glavi najbolje outfite od prošlog MET bala? I dalje razmišljate šta je to “camp”? Šta ste shvatili - shvatili ste. Vreme je da se se zaustavite: upravo je objavljena tema za izložbu i gala večeru sledeće godine koji će se tradicionalno održati prvog ponedeljka u maju.

Dok se spremamo da uđemo u sledeću dekadu, tema je protok vremena i njegova veza sa modom - “About Time: Fashion and Duration”. “Ova izložba će se baviti temom prolaznosti mode, koristiće se flešbekovima i skokovima unapred kroz vreme”, izjavio je Max Hollein, direktor muzeja. “Kao takva, predstaviće nijansiran kontinuum mode kroz svih 150 godina postojanja Muzeja Metropoliten.”

Tema za Met Gala 2020. je.... (фото 1)

U suštini, ove godine baklju inspiracije preuzima još jedan književni kolos: spisateljica Virginia Wolf. Andrew Bolton, glavni kustos MET-ovog Art’s Costume Institute-a bio je inspirisan filmom "Orlando" koji je 1992. godine snimila rediteljka Sally Potter po istoimenom romanu Wolfove o pesniku koji/a živi 300 godina i menja pol. “Ima jedna božanstvena scena u kojoj Tilda Swinton ulazi u lavirint u ženskoj haljini à la française iz XVIII veka i dok trči kroz živicu njena odeća se menja u haljinu iz sredine XIX veka, a iz lavirinta izlazi u Englesku oko polovine XIX veka. Odatle je došla originalna ideja za izložbu.” Izložba će istraživati vezu mode i vremena kroz prizmu tekstova Virginiae Wolf koja će imati ulogu sveprisutnog naratora, a u katalogu će se naći priča Michaela Cunninghama koji je za svoj roman "Sati" o Virginiji dobio Pulicerovu nagradu.

Koncept vremena će, dakle, vladati najvažnijom noći u modnoj industriji, gala večeri koja će se održati 4. maja (sama izložba će trajati od 7. maja do 7. setembra). Domaćini će biti Nicolas Ghesquière, Lin-Manuel Miranda, Emma Stone, Meryl Streep i Anna Wintour. Ako je koncept Tilda Swinton koja putuje kroz vreme u kostimima Sandy Powell - očekujemo da bude najbolji do sad! Dok veče modnih Oskara ne stigne, uživajte u najboljim izdanjima sa prethodne.

Tema za Met Gala 2020. je.... (фото 2)

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor