Uzbudljive saradnje iz ateljea Raf Simonsa koje obožavamo

    05.09.2019.
    RECOMMENDED

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2019/09/raf_cover.jpg

    Upisujemo na listu želja

    Mnogi, uključujući tu i mene, bi ovog belgijskog dizajnera nazvali kultnim. Možda pleme njegovih obožavalaca nije toliko glasno na društvenim mrežama kao ono koje voli #oldceline (iako sam sigurna da mnogi pripadaju i jednom i drugom), niti se on sam obavio apsolutnom tišinom onako kako je to uradila Philo. Na kraju krajeva, njegova poslednja kolekcija za proleće/leto 2020. godine govori vrlo vrlo glasno. Taj krik protiv korporativne Amerike potpuno je u skladu sa svime što mu se izdešavalo, ali i sa naširoko poznatom Simonsovom opsesijom Davidom Lynchom.

    Da Simons plasira svoje vizije kultnih kulturnih momenata je nešto najprirodnije na svetu. Ova sezona nam, po tom pitanju, daje povod za radovanje (i proširivanje liste želja), tačnije, dva povoda samo u poslednjih desetak dana: Simonsove Dr. Marten’s i majice sa printovima iz “Twin Peaksa” i “Plavog somota”.

     

    U drugom krugu dropova za jesenju sezonu, pojavile su se majice sa dugim rukavima sa printovima iz Lynchovih ostvarenja „Twin Peaks“ i neo-noir filma „Plavi somot“. Na čisto belom ili crnom pamuku nalazi se glumica Laura Dern, a kao omaž naslovu filma print je prebojen u plavu boju. Na drugim majicama različite scene iz serije ovekovečene su u vinil printu. Jedini logo je suptilno utisnut na zadnju stranu kragne.

     

     

     

    Kolaboraciju Dr. Marten’s 1461 smo prvi put spazili za vreme revije za ovu sezonu, a sada konačno možemo i da kupimo par (najmanja veličina je 39, nažalost). Klasična silueta plitkih martinki na prvi pogled ne deluje izmenjeno, osim što sa strane ima utisnut pečat kao znak saradnje. Ipak, kada ih pogledate od gore, vidite da je Simons ostavio ogoljen deo metalnog bruksa sa ugraviranim “DR MARTENS / RAF SIMONS”. Genijalno, složićete se.

     

     

     

    Saznaj više:
    Povezani članci: