Jedinstvena Vivienne Westwood izložba stiže u London

24.04.2024.
RECOMMENDED

Ako ste ikada želeli da se upustite u istraživanje lične arhive Vivienne Westwood, onda će ovo verovatno biti najbolja prilika koju ćete imati.

Londonska aukcijska kuća Christie’s najavila je da će ovog leta predstaviti preko 200 predmeta iz njenog ormara, a među njima će biti i komade iz nekih od najranijih Westwood kolekcija. Odeća iz kolekcije pod nazivom Witches iz 1983. godine, Dressed to Scale iz 1998. i Propaganda iz 2005. će biti dostupna za kupovinu.

Ovaj događaj je posebno intiman jer je Andreas Kronthaler, Viviennin suprug i kreativni partner, lično odabrao sve što će se predstavljati na aukciji. Za najavu događaja, Kronthaler je za svoju suprugu rekao da je „genije“ i „autsajder koji je imala poziv da bude drugačija, da razori sistem“. Pored toga, prihod od aukcije će se usmeriti ka fondaciji posvećena klimatskim promenama koju je osnovala dizajnerka – The Vivienne Foundation.

Vivienne Westwood Juergen Teller

Ipak, za one od nas koji ne bismo učestvovali u aukciji, biće prilike da se poseti i otvorena izložba koja će se održavati u sedištu Christie’s aukcijske kuće. Šef prodaje Adrian Hume Sayer dodao je da će „izložba proslaviti njenu izuzetnu viziju uz komade koji obeležavaju značajne trenutke ne samo u njenoj karijeri, već i u njenom privatnom životu“.

Saznaj više:
Povezani članci: