Acne Studios lansira prvi parfem

    Poznati brend ulazi u mirisni svet sa Frédéricom Malleom.
    13.03.2024.
    RECOMMENDED

    Acne Studios, u saradnji sa poznatim parfimerom Frédéricom Malleom, lansira prvi parfem (u istoriji svoje kuće). Saradnja, opisana kao susret uma i estetike, odvijala se kao prava ljubavna priča i počela je jednim pismom.

    – Dobio sam rukom pisano pismo od Frédérica, u kojem je rekao da bi voleo da popijemo kafu zajedno u Parizu, ako ikada budem imao vremena, ispričao je Jonny Johansson, kreativni direktor Acne Studios i dodao: „Retko kad dobijam rukom pisana pisma poput tog.“

    Brend Acne Studios već dugo je bio na radaru poznatog parfimera kao tiha modna sila.

    – Acne Studios se ne trudi da replicira, u većoj ili manjoj meri, uvek istu stvar, što znači da iznova i iznova pravi dosadnu odeću, niti se fokusira na nešto drugo što nema veze sa odećom. Ovaj brend neguje gotovo tradicionalnu ideju, i to je nešto što korespondira sa mnom, da pravi bezvremene odevne predmete koji su vrlo inovativni, a opet nosivi, rekao je Frédéric Malle.

    acne studios Frederic Malle
    Johansson i Malle

    Susret Frédérica i Johanssona bio je poput dejta – odigrao se u Parizu, u čuvenom kafeu Café de Flore, a spektar tema o kojima su razgovarali bio je raznolik. Jedini miris koji je pomenut bio je Dans Tes Bras, koji je Johansson nosio godinama, a pravio, naravno, Frédéric Malle.

    Kreativni direktor brenda Acne Studios vratio se u Stokholm pun utisaka i rešio da pošalje Malleu paket.

    – Bio je to kao neki mood board sastavljen od lokalnih predmeta koji su mi dragi, uključujući Swedish Grace pribor za jelo, nameštaj od bora Axel Einar Hjorth, narodnu pesmu „Dragi Stokholme“ i film Ingmara Bergmana „Persona“.

    Reference Johansona poklopile su se sa Malleovim, koji kaže da su se povezali izuzetno prirodno, pa je brzo posetio Stokholm za nekoliko ideja za miris. Uz Mallea na stvaranju parfema angažovana je parfimerka Suzy Le Helley, koja je kao početnu tačku za kreaciju uzela čuveni roze Acne Studios šal.

    Za srž Acne Studios mirisa odabrana je klasična struktura deterdženta za veš, podignuta na nivo fine parfimerije. Dodata mu je malo gurmanskija nota, vanila, a Helley je miris opisala kao „moćan i dugotrajan, sa blagim neoklasičnim prizvukom“.

    – Želela sam da privuče novu generaciju, otkrila je kreatorka, dodavši da joj se dopala ideja da miris podseća na Acne Studios šal, da bude udoban, da u njega poželite da se umotate.

    acne studios

    Parfem Acne Studios naći će se u prodaji 17. aprila, a prodavaće se po ceni od 295 dolara za 50 ml i 470 za 100 ml.

    Fotografije: Instagram

    Saznaj više:
    Povezani članci: