Apple je i službeno klasifikovao prvu generaciju AirPods-a, HomePod-a i iPhone X kao „Vintage“

  04.07.2024.
  RECOMMENDED

  Sva tri proizvoda lansirana su ne tako davno, tačnije između decembra 2016. i februara 2018. godine. Što nam na određen način i govori o brzini napretka tehnologije kada je reč o Apple proizvodima, ali i tehnologiji generalno. Tako danas, ukoliko recimo koristite i dalje iPhone X, pripadate u onu grupu ljudi koji vole Vintage proizvode.

  iphone

  I službeno, iPhone neće moći da se poravi…

  Da se razumemo, ovo nije plod komentara koji dolaze od strane korisnika ili sa vrha Apple kompanije. Naprotiv, ova odluka je službena i na snazi je od 1. jula. Prva generacija AirPods-a, prva generacija HomePod-a i iPhone X su zvanično klasifikovani kao “vintage” Apple proizvodi kako u specijalnim radnjama za kupovinu proizvoda koji više nisu deo proizvodnje, tako i u katalozima, službenim knjigama, itd.

  Prema izveštajima sa MacRumors-a, tehnološki gigant je dodao ove proizvode na svoju vintage listu jer je Apple prestao sa njihovom distribucijom pre više od pet, a manje od sedam godina.

  Zvanične Apple prodavnice i ovlašćeni serviseri će pružati popravke za ove proizvode još samo dve godinedo sedme godine od poslednje prodaje — nakon čega će biti klasifikovani kao “zastareli” proizvodi bez ikakve zvanične tehničke podrške od strane Apple servisa.

  Iako su ova tri proizvoda su lansirana između decembra 2016. i februara 2018. godine po mišljenju mnogih samo stariji modeli, a nikako Vintage, izgleda da će se nakon gašenja servisa za poprvaku zaista potpuno ugasiti jedno parče istorije Apple proizvoda.

  Od momenta kada su pomenuti sada Vintage proizvodi izašli, AirPods i HomePod su dobili četiri, odnosno jednu novu verziju, dok se uskoro očekuje da iPhone lansira svoju šesnaestu verziju proizvoda iz ovih generacija.

  Foto: Pexels

  Saznaj više:
  Povezani članci: