Davide Renne, kreativni direktor kuće MOSCHINO, preminuo je u 46. godini

    10.11.2023.
    RECOMMENDED

    Nema ni mesec dana od kada je Massimo Ferretti, izvršni direktor kompanije Aeffe SpA najavio dolazak Davidea Rennea, italijnskog dizajnera na mesto kreativnog direktora modne kuće Moschino, na koje je stupio prvog novembra.

    S dubokim tugom i velikom žalošću, izvršni direktor brenda Moschino danas saopštava da je Davide Renne preminuo, u Milanu.

    – Nema reči koje mogu opisati bol koji osećamo u ovom dramatičnom trenutku. Davide nam se pridružio pre samo nekoliko dana, kada ga je iznenadna bolest prerano odvela od nas. Još uvek ne možemo da verujemo šta se desilo. S Davideom smo radili na ambicioznom projektu, u atmosferi entuzijazma i optimizma za budućnost. Iako je bio s nama vrlo kratko vreme, odmah je uspeo da se zavoli i poštuje. Danas nam preostaje da nastavimo ono što je on zamislio zahvaljujući svojoj mašti i kreatvnosti. Najdublje saučešće upućujemo njegovoj porodici i prijateljima, izjavio je Massimo.

    Dolazeći iz modne kuće Gucci, Renne je počeo da radi za Moschino pre dve nedelje, a sa prvom kolekcijom, za jesen 2024, trebalo je da debituje u februaru tokom Nedelje mode u MIlanu. Na mesto kreativnog direktora došao je posle Jeremyja Scotta, koji je napustio brend u martu prošle godine nakon desetogodišnjeg mandata.

    Fotografije: @moschino

    Saznaj više:
    Povezani članci: