Davide Renne je novi kreativni direktor kuće Moschino

Da li je jedan od nekadašnjih dizajnera kuće Gucci, dostojan naslednik Jeremyja Scotta?
16.10.2023.
RECOMMENDED

Ako ijednu modnu novost treba da izdvojimo kao glavnu, ovog 16. oktobra 2023. godine, onda je to vest da je novi kreativni direktor kuće Moschino postao Davide Renne, koji je dve decenije radio kao dizajner ženskih kolekcija u modnoj kući Gucci.

Novi kreativni direktor kuće Moschino, koja pripada modnoj grupaciji Aeffe, u čijem su vlasništvu brendovi Alberta Ferretti, Philosophi di Lorenzo i drugi, na poziciju glavnog kreativnog direktora stupa 1. novembra, a debitantsku kolekciju prikazaće u februaru 2024. godine na Milanskoj nedelji mode.

– Danas se porodici Moschino pridružuje Davide Renne. Svi smo impresionirani njegovom ekstremno sofisticiranom vizijom i moći da kreira dijalog sa svetom oko nas, kao i njegovim dubokim razumevanjem kuće Moschino. On je brilijantni dizajner i veoma specijalno ljudsko biće – Franco (osnivač kuće) je znao da kaže da su loši maniri odraz lošeg ukusa, a upoznavajući Davidea, ostao sam očaran ne samo njegovim očiglednim talentom, nego i njegovom dobrotom i senzibilitetom. Uvereni smo da će on odigrati ključnu ulogu u oblikovanju budućnosti kuće Moschino, globalne modne kuće sa italijanskim srcem, izjavio je Massimo Ferreti, izvršni direktor kompanije Aeffe SpA.

Osnivač modne kuće Moschino, Franco Moschino, imao je nadimak za svoj dizajnerski studio – la sala giochi – igraonica. A upravo toga prisetio se Davide, kada je proglašen kreativnim direktorom luksuzne modne kuće.

– To je nešto što duboko rezonira sa mnom – to što moda, italijanska moda posebno, a pre svega kuća Moschino, može da postigne sa svojom ogromnom moći, svojim osećajem za igru, za radost, otkrivanje i eksperimentisanje. Svestan sam časti koju mi je ukazao gospodin Ferretti, džentlmen koji se tokom pregovora koje smo vodili, sa svojom sposobnošću da čuje, prema meni postavio kao otac, izjavio je Davide, zahvaljujući se Ferrettiju na tome što mu je dao ključeve od svoje igraonice, izražavajući radost zbog zabave i igre koja im predstoji.

Saznaj više:
Povezani članci: