Sezona dizajnerskih kolaboracija: Nakon New Balance x Miu Miu, ovo su saradnje kojima se radujemo

15.10.2023.
RECOMMENDED

Iako se priroda modnih saradnii radikalno promenila u poslednjih dvadeset godina, suština je i dalje ista: treba stvoriti dijalog dva brenda koji će najbolje korespondirati sa sadašnjim vremenom i potražnjom na tržištu jer u uslovima (ekonomske) neizvesnosti, možd & Coa je bolje funkcionisati u paru, nego sam. Kakvi god bili porivi dve modne kuće da sarađuju, činjenica je da se potrošači raduju kolaborcijama. U suprotnom, ne bi ih bilo ovoliko – svakoga dana pojavi se barem jedna.

Obradovala nas je vest da sarađuju RIMOWA & Tiffany & Co, i te kofere želimo da nosimo, kao i da je Simone Rocha sledeći gostujući dizajner u modnoj kući Jean Paul Gaultier, te da su udružili snage Miu Miu i New Balance, a rastužilo to što se u prodaji pojavila POSLEDNJA kolekcija IVY Park x adidas, IVY PARK Noir. U nastavku otkrijte još neke dizajnerske kolaboracije i kolekcije kojima se radujemo do kraja godine.  

Poslednja kolekcija IVY PARK x adidas, IVY PARK Noir 

Koristeći monohromatsku paletu boja kako bi akcenat stavila na tkaninu, kroj i teksturu, sportska kolekcija sastavljana je od impresivnih komada kao što su lateks krop-topovi, reljefaste pantalone, pleteni brushalteri, trenerke i majice, elegantne uske biciklističke. Ako želite funkcionalnu odeću za vežbanje, ali vam je važan i modni stil, uživaćete u bodijima, helankama, plisiranim suknjama, koje super izgledaju i van teretane. Kolekcija je zaokružena patikama i čizmama do kolena, od kojih i jedne i druge imaju masivne platforme. Sve možete da nabavite u veličinama od XXS do 3XL, od 35 do 350 američkih dolara. 

Colmar i vizuelni umetnik Joshua Vides  

Za samo mesec – dva, bićemo u potrazi sa odećom za skijanje, jaknama i aksesoarima za zimu, a ako pogledamo kako izgleda Colmarova kolekcija, napravljena u saradnji sa vizulenim umetnikom Joshuom Videsom, možda smo sve to već pronašli.

Pogledajte video, pa zaključite sami.  

JW Anderson i A.P.C. 

JW Anderson udružuje snage sa francuskim ready-to-wear brendom A.P.C. i dizajnira kolekciju inspirisanu performansom nemačkog umetnika Josepha Beuysa, iz 1974, I Like America and America Likes Me, kojim je izražavao protest protiv rata u Vijetnamu, vozeći se do i sa aviona u ambulantnim kolima, umotan u ćebe, pre nego što se zaključao unutar Rene Block galerije, tri dana sa kojotom.  

JW Anderson i A.P.C. dizajniraju vunenu kabanicu koja podseća na umetnikovo ćebe, a fotografija ambulante I adresa galerije (409 West Broadway) krase nekoliko odevnih predmeta. Kolekcija je namenjena muškarcima I ženama, a već je u prodaji.  

Loewe x On  

On udružuje snage sa modnim brendom Loewe i lansira novi model patika, Cloudtilts, koje spajaju sportsku odeću i visoku modu. Đon je od EVA pene, kako bi se smanjila upotreba gume, a one od recikliranog poliestera. Već sad ih možete naći na sajtovima obe kuće, kao I u odabranim prodavnicama. 

Kenzo x Levi’s  

Za svoju prvu kolaboraciju od kada je na čelu kuće Kenzo, Nigo bira legendarni američki brend, slaveći istorijsko japansko krojačko umeće I klasiču američku radnu odeću. Ova kapsula kolekcija slavi Nigovu strast prema farmerkama, funkcionalnost kuće Kenzo i dugogodišnju istoriju brenda Levi’s. Preko dvadeset odevnih predmeta I aksesoara, dostupni su na sajtovima oba brenda, kao I u odabranim radnjama.  

Saznaj više:
Povezani članci: