Tufne, kardigani i trake za kosu: Ova jesen je u znaku Charlotte York

Probudite u sebi kustoskinju sa Park Avenije.
14.10.2023.
RECOMMENDED

Ako posmatramo kolekcije koje su vodeće modne kuće pripremile za jesen – kardigani, tufne, trake za kosu, čvrsti krojevi old money estetike i tihi luksuz, koji poslednjih meseci dominira i na ulicama i na društvenim mrežama, na pamet nam pada samo jedno: odevne komade kao da je inspirisala Charlotte York.

Dok leto uvek pripada Carrie Bradshaw sa njenim slip haljinama, kratkim šortsevima, krop topovima, visokim štiklama, pa čak i neuredno stilizovanim, ali suncem okupanim, kovrdžama, ova jesen je definitivno rezervisana za stil voljene kustoskinje sa Park Avenije.

Pogledajte samo seksi pletene komplete brenda Miu Miu, pa odeću koja je stvorena za obilaske galerija modne kuće Loewe, minimalizam kome u poslednje vreme teži čak i modna ikona Sofia Richie, pa glumica Jennifer Lawrence koja je na jednom osd poslednjih javnih pojavljivanja zaista izgledala kao da je krenula u galeriju (a ne u robnu kuću Bergdorf Goodman), a da ne pričamo o  Kendall i Kylie Jenner koje su zamenile svoje uske haljine onima A kroja, na šta bi i Bunny MacDougal bila ponosna.

Charlotte York, došlo je tvoje vreme. No, ako mislite da je u pitanju samo klasična elegancija, varate se, jer najkonzervativnija junakinja Seksa i grada nikad nije bila samo elegantna ili samo preppy, nego je svemu, šta god da obuče, obavezno dodavala neki lični pečat. Ako nosi crno, staviće crveni detalj (još jedan trend koji dominira ove jeseni, kao i Charlottin čuveni motiv trešnje, ali i tufne), nosiće klasičnu Hermes torbu, ali u roze boji, na glavi će imati traku za kosu, poneće bisernu ogrlicu, malu crnu haljinu, ali sa izrazito otvorenim dekolteom.

Kako da se oblačite kao Charlotte? Njen stil često podrazumeva uzdržanost, klasične siluete i, zapravo, mnogo igranja. Zamislite odeću koju je nekad nosila vaša baka: strukirane haljine, džempere sa velikim okovratnikom ili one na kopčanje, plisirane suknje, kardgane, i obucite se tako od glave do pete. A onda, zamenite samo jedan komad sa nečim što se apsolutno ne slaže ni sa čim. To mogu biti minđuše, šešir ili čak cela haljina, ali, šta god da odaberete, mora biti neočekvano.

Dakle, devedeset odsto klasike u oblačenju i deset odsto nečega što je čudno, kul i blesavo, i sto posto izlazite iz kuće kao Charlotte York, Goldenblatt. 

Saznaj više:
Povezani članci: