Ikona minimalizma: Stil Gwyneth Paltrow iz 90-ih je sve što želimo

04.10.2023.
RECOMMENDED

Može se reći da je Gwyneth Paltrow bila ikona stila 90ih – kožne pantalone, uske haljine na tanke brtele, crno crno i crno, i naravno ona kultna roze haljina sa dodeli Oscara.

Pored privatnog života, njene filmske uloge su bile jednako pamćene po stilu koliko i po glumi. Great Expectations je oličenje svedenog Njujorškog stila, dok je njen leopardski kaput u filmu The Royal Tenenbaums postao omiljeni komad među kostimografima širom sveta.

Gwyneth Paltrow stil
Gwyneth Paltrow stil 1

Ona je oduvek pratila svoj tempo, bilo da je u pitanju njena karijera u glumi ili kroz preduzetništvo i lansiranje lifestyle brenda Goop. Devedesete su ipak bila decenija koja je Gwyneth izdvojilo kao modnu ikonu – prisetimo se njenih matching stajlinga sa tadašnjim verenikom Bradom Pitom.

  • Gwyneth Paltrow Brad Pitt 1
  • Gwyneth Paltrow Brad Pitt 1 1
  • Gwyneth Paltrow Brad Pitt 3
  • Gwyneth Paltrow Brad Pitt 4
/ 4

Kada joj je dodeljen Oscar za najbolju glavnu glumicu za film Shakespeare In Love obukla je bubblegum roze balsku haljinu, koju je za tu priliku dizajnirao Ralph Lauren. Tada Paltrow nije sarađivala sa stilistom, već je sama birala šta će nositi na crvenom tepihom. Od aksesoara je dodala dijamantski Harry Winston čoker, narukvicu i minđuše uz roze šal u kompletu sa haljinom.

Gwyneth Paltrow Oscar Ralph Lauren 1
Gwyneth Paltrow Oscar Ralp Lauren 1

Njen pristup minimalističkom stilu prevazilazi trendove i oličenje je svedene elegancije diktirana dominantnim krojevima i komadima iz 90ih.

Saznaj više:
Povezani članci: