Nadrealna estetika ženske lepote: Goran V. Popovski otvara svoju prvu samostalnu izložbu

  05.03.2024.
  RECOMMENDED

  Najnovi projekt Gorana V. Popovskog, poznatog kao HLVK, obećava da će zavesti i intrigirati publiku svojom osvežavajućom i provokativnom interpretacijom ženske lepote.

  Rođen 1996. godine, Popovski je fotograf i vizuelni umetnik čija umetnost istražuje granice između stvarnosti i fantazije, sa posebnim naglaskom na žensku estetiku, visoku modu i kemp.

  Njegova prva samostalna izložba, nazvana Fräulein, predstavlja uzbudljiv ulaz u izmaštani svet, gde žene postaju fantastična i nadrealna bića.

  4 s
  12 s

  Iako do sada nije delio svoj rad javno, Goran Popovski je već nekoliko godina prepoznat na modnoj i muzičkoj sceni po svojoj linčovskoj estetici. Ovaj umetnik kombinuje primese brutalnosti i opasnosti sastavljene kao deo ženske persone, istražujući širok spektar izraza – od oštrog pogleda i agresivnih postura do blaženih izraza lica i salonkih poza.

  Popovski, prvi put – Kvaka 22

  Izložba u Galeriji Kvaka 22 predstaviće seriju novih fotografija koje su specijalno osmišljene za ovu priliku. Očekuje se da će ova izložba privući posmatrače svojom nekonvencionalnom estetikom i dubokim promišljanjem o prirodi ženske lepote i identiteta.

  popovski
  viz s

  Popovski je spreman da otvori nove horizonte u svetu vizuelne umetnosti, pomerajući granice i pozivajući publiku da razmisli o sopstvenim predrasudama i idejama o lepoti i ženskoj moći. Izložba je otvorena do 18. marta, ponedeljkom i petkom od 17 do 21h i na zakazivanje putem mejla ili Instagram stranice Galerija Kvaka 22.

  Foto: Goran V. Popovski

  Saznaj više:
  Povezani članci: