Izašao film o Celine Dion, na Rotten Tomatoes-u ocenjen sa 100%

    27.06.2024.
    RECOMMENDED

    Izašao je novi dokumentarni film I Am: Celine Dion koji pruža, po komentarima onih koji su prvi imali prilike da ga pogledaju, dubok i dirljiv uvid u život jedne od najvećih muzičkih zvezda današnjice.

    celine dion

    Film prikazuje život Celine Dion od malih nogu, njena dostignuća u karijeri, kao i emotivnu borbu sa sindromom ukočene osobe – Autoimuna bolest i poremećaj koji nam zauvek „zakoči“ mišiće.

    Dokumentarac je režirala Irene Taylor, a film je dobio u veoma kratkom roku dobio izuzetne pohvale kritičara i ostvario 100% pozitivnih recenzija na Rotten Tomatoesu, dok na IMDb-u ima visoku ocenu od 8.1/10.

    Dokumentarac se snimao više od godinu dana, a jedan je od retkih dokumentarnih formi koje beleže i intimne momente iz života Celine Dion, uključujući njene pokušaje da uskladi normalan život i karijeru s izazovima koje donosi njena dijagnoza.

    1475ee1854564c5db4fbcd7b7a549685

    Celine Dion, hrabro

    Sinopsis filma glasi: „Od poseta njenoj garderobi i ličnim stvarima do trenutaka u studiju, dokumentarac otkriva nikad pre viđen privatni život ove globalne zvezde. To je emotivno, energično i poetsko ljubavno pismo muzici, životu i neodustajanju“

    Rich Juzwiak, popularni filmski kritičar magazina Time, pohvalio je Dion zbog njene otvorenosti u intervjuima, posebno ističući scene u kojima pevačica pokazuje ranjivost, kao u trenutku kada se bori da otpeva I Want To Know What Love Is. Niko ne želi da govori o tome šta znači kada su prošle najbolje godine života, ali bolest je naterala Dion da se suoči s pitanjem zdravlja i karijere, napisao je u članku.

    Kritičar New York Timesa, Kris Azopardi, takođe je pohvalio Celine Dion zbog njene hrabrosti da prikaže „sirove snimke“ u filmu, čime je omogućila gledaocima da osete njenu stvarnu borbu i emocije.

    Foto: YouTube, Pinterest

    Saznaj više:
    Povezani članci: