„All The Lights We Cannot See“: Stiže Netflix adaptacija knjige

    20.04.2023.
    RECOMMENDED

    „All The Lights We Cannot See“, roman čiji je autor Anthony Doerr 2015. godine osvojio je Pulicerovu nagradu, ovo delo prodato je u više od petnaest miliona primeraka širom sveta i preko dvesta nedelja nalazilo se na listi bestselera NY Times-a. Bilo je samo pitanje trenutka kada ćemo ovu priču gledati umesto čitati, a sada imamo prve detalje o ovom projektu.

    Ukoliko niste upoznati sa romanom, reč je o epskoj ratnoj priči i izuzetnoj snazi ljudske povezanosti smeštenoj u period Drugog svetskog rata. Radnja prati Marie-Laure, tinejdžerku iz Francuske i nemačkog vojnika, Wernera čiji se putevi ukrštaju dok njih dvoje pokušavaju da prežive razaranja nesagledivih razmera. Anthony kroz roman priča priču iz perspektive jednog i drugog lika, počevši od njihovog detinjstva pa sve do rata.

    Projekat prevođenja ove knjige u četvorodelnu seriju predvodi Netflix, pod vođstvom Shawna Levya i Stevena Knighta. Shawn je jedan od glavnih producenata obožavane serije „Stranger Things“, dok je Steven Knight bio zadužen kao scenarista za „Peaky Blinders“. Drugim rečima, nema sumnje da je ovaj projekat u dobrim rukama.

    Glumica i aktivistkinja, Aria Mia Loberti naći će se u glavnoj ulozi slepe Marie-Laure a njoj se pridružuje nemački glumac Louis Hofmann koji će igrati Wernera. Mark Ruffalo tumači Daniela Leblanca, oca od Marie, dok je Hugh Laurie Etienne Leblanc, ratni veteran koji pati od posttraumatskog poremećaja.

    Netflix je potvrdio datum premijere serije, ona će na pomenutoj streaming platformi debitovati 2. novembra. Do tada, pogledajte trejler.

    Saznaj više:
    Povezani članci: