Austrijski umetnik Paul Landauer postao je član ULUS-a

    25.01.2022.
    RECOMMENDED

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2022/01/ulus_cover.jpg

    Paul Richard Landauer, austrijski umetnik koji živi i radi u Beogradu, jedan je od retkih stranaca koji je postao aktivan član Udruženja likovnih umetnika Srbije (ULUS). Tokom prethodne tri godine, Paul Landauer svoje radove je izlagao na 9 izložbi (samostalnih i grupnih) i kroz publikacije u najprestižnijim srpskim galerijama.

    Na izložbi novih članova ULUS-a u paviljonu Cvijeta Zuzorić na Kalemegdanu od 20. januara do 10. februara 2022. godine, Landauera će predstaviti slika „7 dana slobode u decembru“, tipičan primer njegovog stvaralaštva. Njegov proces stvaranja umetnosti bliži je ritualu, nego klasičnom procesu oblikovanja slika i impresionira svojom arhaičnom jednostavnošću.

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2022/01/1643118246198543-scaled.jpg

    Landauer, slikar, ali i čuvar autentičnosti (a priznaćete da to retko srećemo ovih dana) ostaje krajnje posvećenfizičkom potezu kista na platnu bez ikakvih kasnijih korekcija, što je temelj njegovog istraživanja lepote sirove autentičnosti. Njegovo umetničko stvaralaštvo ne završava se na slikarstvu, Paul komponuje muziku, režira kratke filmove, radi kao umetnički direktor, fotograf i kao kreativni direktor i konsultant za globalnu advertajzing agenciju. 

    Saznaj više:
    Povezani članci: