Guillermo del Toro snima „Pinokio“ film! Donosimo vam sve što znamo o ovom projektu

    25.08.2020.
    RECOMMENDED

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/08/pinokio_cover.jpg

    Da možemo da biramo šta želimo da bude sledeći projekat Guillerma del Toroa, to bi verovatno bio ili konačno dobar rimejk „Alise u Zemlji čuda“ ili „Pinokio“. Naše želje su i uslišene! Iako se nadamo da će se nekada latiti i posla Alise, Del Toro već dugo radi na razvijanju njegove verzije Pinokija, i kada kažemo već dugo to stvarno dugo i jeste budući da je ta ideja prvi put najavljena pre deset godina. Ipak, u odnosu na tada i ideju u zametku, sada se nešto ozbiljnije promenilo i konačno je potvrđena glumačka ekipa. Mladi Gregory Mann je dobio naslovnu ulogu, Ewan McGregor je njegov kompanjeros “Cricket”, a David Bradley će biti Geppetto.

    Pored njih su i Tilda Swinton i Christoph Waltz najavljeni kao deo ekipe, a zna se i da će Finn Wolfhard, Cate Blanchett,Tim Blake Nelson i Ron Perlman takođe pozajmljivati glasove za adaptaciju ali se još uvek ne zna konkretno za koje uloge, iako ako treba da nagađamo onda bi to bilo da će Cate verovatno biti vila. “Proveli smo mnogo vremena sastavljajući sjajan tim. Svi volimo i koristimo animaciju sa velikom strašću i ljubavlju i verujemo da je to idealan medijum da se klasična priča na potpuno novi način”, rekao je del Toro.

    Kako je najavljeno na Netflixu, gde će film i imati premijeru, “Pinokio” će biti smešten u Musolinijevu Italiju, u godine uspona fašizma, i kao što sam režiser kaže: “Ovo nije porodični film. Naravno da je politički. Pinokio tokom uspona Musolinija – izvedite računicu sami. Lutka tokom uspona fašizma.” Pored potvrđenog briljantnog casta, nažalost još uvek se ne zna kada se može očekivati film, ali za sada se pominje kraj 2021.

    Saznaj više:
    Povezani članci: