Pretraga

Klabingom do zdravije planete?

Klabingom do zdravije planete?

Tekst: BURO.

Stvari na globalnom nivou stoje, ne bismo da zvučimo pesimistički, ali prilično klimavo. Kada je reč o klimatskim promenama, suvišno je uopšte reći - svetskom problemu broj 1, mladi su oni koji stoje u prvim redovima protesta, oni zapravo započinju klimatske štrajkove i preduzmaju akcije u nedostatku adekvatnog angažovanja vlada širom sveta. Verovali ili ne, trenutno spašavaju planetu tako što odlaze u klubove.

Zahvaljujući novoj tehnologiji konsultantske kuće za geotermalnu energiju TownRock Energy, SWG3 noćni klub i umetnički prostor u Glazgovu nastoji da pretvara toplotu nastalu u toku đuskanja u obnovljivu energiju. Pa koliko je ovo genijalno?!

Ova tehnologija funkcioniše tako što “zarobljava” telesnu toplotu klabera i pretvara je u obnovljivu energiju koja može da ohladi i zagreje klub kao i da se skladišti mesecima, potencijalno štedeći do 70 tona ugljen-dioksida svake godine. Njena cena iznosi 350 hiljada funti, a dizajn je veoma prilagodljiv, tako da se može koristiti i za razne druge prostore za događaje ili teretane.

Nove generacije su veoma prosvetljene u vezi sa klimatskim promenama, u to nema sumnje, a koliko će to biti klubovi u drugim gradovima? Mi ne vidimo niti jedan razlog da se ovakoj ideji iz ovih stopa ne pristupi. Klabingom do zdravije planete? We’re in!

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor