„Lažljivi život odraslih“ Elene Ferante uskoro u pozorištu kod nas

    23.03.2023.
    RECOMMENDED

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2023/03/Cover_Pozoriste.jpg

    Svi koji su pročitali bar jedan roman Elene Ferante, progutali su i sve ostalo što je izašlo iz njenog pera, kao i sve ono što se iz lista knjige pretvorilo u scenu na ekranu. Ferante definitivno postaje globalni fenomen pop kulture, tako da nas je sve opčinjene njenim delom obradovala informacija, da će roman „Lažljivi život odraslih“, po kom smo skoro gledali seriju na Netflixu, dobija svoj pozorišni oblik i to na domaćoj sceni! 

    Ovu divnu vest priredilo nam je Beogradsko dramsko pozorište, a detalji će vas naterati da nestrpljivo cupkate pre nego što karte za premijeru, planiranu za septembar, budu puštene u prodaju. Režiju potpisuje Sebastijan Horvat, nagrađivani autor, a na sceni naći će se Isidora Simijonović, Bojana Stojković, Marija Pikić, Alisa Radaković, Jana Bjelica, Stanislava Nikolić, Mia Radovanović, Mina Nenadović, Antonela Vasić, Nevena Mihajlović, Anđela Kribl, Natalija Stepanović, Sofija Kovačević, Staša Milovanović, Anja Ćurčić, Maša Obradović, Dunja Vukajlović, Jovana Šokčević, Lara Iliev i Vanja Panić. 

    Kakva ekipa!

    Ko se ipak usudio da ne pročita ovaj roman, “Lažljivi život odraslih” smešten je u Napulj ranih 90-ih dvadesetog veka. Đovana je jedinica u porodici situiranih srednjoškolskih profesora. Devojčica koja ulazi u pubertet i koja se menja, a njeno lepo lice, barem kako misli njen otac, postaje ružno, nalik na ono njene tetke Viktorije. Menja li se Đovana zaista? Pretvara li se u svoju tetku, ženu koju jedva poznaje, ali koju njeni majka i otac očito preziru? Postoji li negde ogledalo u kome može videti kakva je zaista? Đovana traga za odgovorima u bogatom i siromašnom Napulju prelazeći nevidljive, ali teško premostive granice. 

    Čekamo nestrpljivo i radujemo se!

    Saznaj više:
    Povezani članci: