Pretraga

Lady Gaga kakvu obožavamo se vratila!

Lady Gaga kakvu obožavamo se vratila!

Tekst: BURO.

Nakon nedelja spekulacija koji će biti sledeći singl sa njenog fenomenalnog albuma "Chromatica", Lady Gaga je otklonila sve nedoumice tizerom za pesmu "911". Sada je napokon stigao i ceo spot i moramo reći odmah: oduševljeni smo!

Pored činjenice da Gaga u ovoj pesmi obrađuje važnu temu uzimanja psihofarmaka, spot nas je u sekundi podsetio zašto smo se zaljubili u Lady Gagu pre toliko godina: malo umetničko delo prepuno simbola, pažljivo promišljeno i vizuelno izvedeno do savršenstva.

Gaga se vraća u pustinju kao što je to bilo u spotu za pesmu "Stupid Love" ali ovaj put to nije vesela, dens priča sa gomilom igrača koji izgledaju kao da su ispali sa rejva iz 90-ih godina, već jedna ozbiljna fantazija puna simbola koji vam otkrivaju svoje značenje na samom iznenađujućem i neočekivanom završetku spota.

Ostaje vam da pogledate ovo malo remek-delo sažeto u 4 minute i 42 sekunde koje je režirao Tarsem Singh Dhandwar (što u mnogome objašnjava stvari ako imate na umu da je režirao i legendarni spot za R.E.M. "Losing My Religion") i koje obiluje simbolima i skrivenim značenjima. Na kraju "911" Lady Gaga daje i mali skriveni tizer da je sledeći singl (ili spot) "Sine From Above". A zamislite šta nas tek onda čeka kada se pojave zajedno Lady Gaga i Elton John!

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor