Pretraga

Wes Anderson snima novi film sa fenomenalnom glumačkom postavom!

Wes Anderson snima novi film sa fenomenalnom glumačkom postavom!

Tekst: BURO.

Veliki smo ljubitelji reditelja Wesa Andersona i njegove estetike (a ko nije?) i zato nas je razveselila vest da ćemo iduće godine uživati u još jednom njegovom velikom filmskom projektu pod nazivom „Asteroid City“. Anderson je okupio izvrsnu glumačku ekipu, smestio snimanje u Španiju i napravio, čini nam se, izvrstan film za koji sada imamo i oficijalni datum premijere.

„Asteroid City“ je „poetska meditacija o smislu života koja priča priču o izmišljenom američkom pustinjskom gradu i njegovoj konvenciji Junior Stargazer, koja okuplja učenike i roditelje iz cele zemlje za naučno takmičenje, odmor i rekreaciju, komediju, dramu, romansu i još mnogo toga.”

Wes Anderson snima novi film sa fenomenalnom glumačkom postavom! (фото 1)

Radnja je smeštena u 1955. godinu, a film je sniman u Chinchónu, selu pored Madrida gde je ekipa izgradila scenografiju za film. Pored režije, Anderson je napisao i scenario, koji je zasnovan na originalnoj priči koju su zajedno smislili on i Roman Coppola (takođe su radili zajedno na filmovima: "The Darjeeling Limited", "Moonrise Kingdom", "Isle of Dogs" i "The French Dispatch").

Kao i u većini Andersonovih filmova, „Asteroid City“ ima jaku glumačku postavu koju čine velike zvezde, tu su: Scarlett Johansson, Tilda Swinton, Margot Robbie, Maya Hawke, Tom Hanks, Jeff Goldblum, Steve Carell, Willem Dafoe i mnogi drugi. Datum premijere je rezervisan za 16. jun 2023. Jedva čekamo!

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor