Pretraga

Opsesija princezom Dianom ne jenjava: Poslušajte ovaj podkast

Opsesija princezom Dianom ne jenjava: Poslušajte ovaj podkast

Tekst: BURO.

Princeza Diana je nekako, reklo bi se, odjednom postala teme dana, a taj dan traje mesecima unazad. Na pragu smo 2022. godine, a i dalje neumorno pričamo o njenom liku i delu. Očigledno postoji nešto u njenoj životnoj priči što nam je toliko intrigantno, budući da je tako često, ali očigledno nedovoljno ponavljamo, jer nam je sada stigao još jedan podkast koji je stavlja u fokus.

“When Diana Met” istražuje najznačajnije sastanke Diane sa javnim ličnostima, političarima, uglednicima i slavnim ličnostima kako bi otkrio često zanemarene istine i nesporazume o njenom životu kao princeze od Walesa. Domaćin Aminatou Sow ispituje te kultne i nezaboravne veze i ono što nas uče o moći, polu i kontroli.

U prvoj epizodi koja traje pola sata Sow nas vodi iza scene kako bismo insajderski osmotrili prvi ručak princeze i Camille Parker Bowles. Andrew Morton, kraljevski istoričar, je prvi put saznao za ovaj sastanak preko tajnih snimaka od same Diane. Aminatou ćaska sa njenom prijateljicom, Candice Carty-Williams, o tome zašto se oduvek divila princezi i zašto je čak odbila poziv u Bakingamsku palatu. Do sledeće epizode, premijerno gledamo film “Spenser”.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor