Pretraga

Da li znate koja haljina je inspiracija za veličanstveni poster za novi film o Lady Di

Da li znate koja haljina je inspiracija za veličanstveni poster za novi film o Lady Di

Tekst: BURO.

Počela je kao najpoznatija vampirke na svetu u "Sumrak Sagi", postala najplaćenija glumica 2012. godine, a danas se Kristen Stewart nalazi u jednoj potpuno drugačijoj ulozi - onoj princeze Dianae u novom filmu “Spencer”.

Da li znate koja haljina je inspiracija za veličanstveni poster za novi film o Lady Di (фото 1)

Već smo videli kako će Kristen izgledati kao princeza Diana, ali je sada izašao novi poster za film koji će premijeru imati 3. septembra u okviru Venecijanskog filmskog festivala. Poster je na juriš preplavio i osvojio sve društvene mreže, a na njemu vidimo Kristen kao princezu Dianu, u velikoj beloj večernjoj haljini glave položene na kolenima. Ona oko vrata nosi prepoznatljivu bisernu ogrlicu, a sve ovo nas je nateralo da se zapitamo koja je od svih čuvenih haljina koju je princeza nosila, mogla poslužiti kao inspiracija za ovu koja nam je od juče stalno pred očima. Otvaramo njenu modnu arhivu i krećemo u potragu.

Da li znate koja haljina je inspiracija za veličanstveni poster za novi film o Lady Di (фото 2)

Na pamet prvo pada Dianina legendarna venčanica, delo Elizabeth and David Emanuela i koja - ako žemo iskreno - podseća na puslice na steroidima. Volumen Diani nikad nije bio stran. Te iste godine, 1981, nosila je i jednu haljinu bez ramena sa potpisom Bellville Sassoon, poznatog i tradicionalnog britanskog studija osnovanog davne 1953. U ovoj igri asocijacija, ne možemo preskočiti ni belo-zlatnu Emanuel haljinu koju je nosila nekoliko puta, uključujući i na premijeru jednog “James Bond” filma.

Da li znate koja haljina je inspiracija za veličanstveni poster za novi film o Lady Di (фото 3)

Ipak, iako svaka od pomenutih liči na ovu sa postera, nije reč ni o jednoj od njih konkretno. Naime, haljinu je dizajnirala dobitnica Oskara, kostimografkinja Jacqueline Durran, možda najpoznatija po čuvenoj zelenoj haljini iz filma “Pokajanje”, kao i kostimima za jedan noviji popularni film “Male žene”. Kako sama Jacqueline navodi, njen cilj nije bio da 1 na 1 preslika izgled obožavane princeze, već da se koristi poznatim motivima kako bi napravila nešto što će predstavljati balans između krhkosti i mističnosti njenog karaktera. Željno iščekujemo da vidimo kako je to ispalo.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor