Počinje snimanje filma po romanu „Crkni, ljubavi“

    07.11.2022.
    RECOMMENDED

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2022/11/crkniljubavi_cover.gif

    Po svemu sudeći počela se sezona prenošenja naših omiljenih književnih hitova na ekran, i ovom trendu se posebno radujemo! Prošle nedelje dobili smo informaciju da će Lažljivi život odraslih čuvene Elene Ferante dobiti svoju seriju na Netflixu, a ovih dana prašina se digla i jer će kontraverzni roman „Crkni, ljubavi“ argentinske spisateljice Arijane Harviks dobiti svoj film. Pre dosadašnjim pisanjima, glavnu ulogu će igrati niko drugi do Jennifer Lawrence, a produkciju potpisuje Martin Scorsese. 

    Ova spisateljica bila je gošća festivala Krokodil, a ukoliko roman još uvek niste pročitali, imate vremena da gradivo nadoknadite dok se ne pojavi film. „Crkni, ljubavi“ je roman o banalnosti bračnog odnosa, o čežnji za slobodom, o strasti i njenom odsustvu, roman o ženi koja se bori sa postporođajnom depresijom, svesnoj da ne uspeva da bude ono što od nje očekuje, preplavljenoj bolnim osećajem zatočenosti u ulozi majke i supruge. Maestralan roman jedne od najradikalnijih savremenih latinoameričkih autorki, koji je dobio Nagradu za knjigu godine argentinskog list La Nación, njegovo englesko izdanje nominovano je za priznanja „Republic of Conciousness“ i „Man Booker International“ 2018, a nemačko izdanje za „Internationaler Literaturpreis“ 2019. Roman je preveden na više od dvadeset jezika.

    Ukoliko se samo na trenutak podsetimo Jennifer i njene uloge u fenomenalnom filmu „Mother!“ Darrena Arnofskog, možemo samo da maštamo kako će joj jedna ovakkva uloga dobro sesti i krenemo da odbrojavamo do premijere! 

    Saznaj više:
    Povezani članci: