Princ Harry neće učestvovati na krunisanju svog oca

    09.01.2023.
    RECOMMENDED

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2023/01/princh_cover.jpg

    Princ Harry izgubio je zvaničnu ulogu u ceremoniji krunisanja kralja Charlesa III, a razlog za ovu odluku britanske kraljevske porodice jesu memoari „Spare“ koje je napisao mlađi sin princeze Diane i koji će u prodaju biti pušteni sutra, 10. januara. Naime, kao deo promo-kampanje, u javnost su već pušteni neki delovi knjige, a malo je reći da su izazvali burne reakcije javnosti.

    U onom što je do sada moglo da se pročita, Harry govori o drogama, seksu, ubistvima u Avganistanu ali i o samoj kraljevskoj porodici, kao i o svom odnosu sa Williamom kog je nazvao „voljenim bratom i zakletim neprijateljem“ te je opisao neke od njihovih sukoba, a obelodanio je i neke stavove koji se tiču njihovog oca Charlesa III. Možda najozbiljnija optužba koju princ Harry iznosi jeste ta da veruje kako je njegova majka ubijena.

    Iako javnost uveliko bruji o tome koliko je kraljevska porodica loše primila ovu knjigu, niko od njih se do sada nije javno obratio javnosti tim povodom ali izvori iz palate potvrđuju ono o čemu se spekuliše već neko vreme: Harryju je oduzeta ceremonijalna uloga na ceremoniji krunisanja koja će se održati 6. maja u Londonu u Vestministerskoj opatiji. Da li će Harry i Meghan uopšte prisustvovati ovom događaju ostaje nam da vidimo.

    Saznaj više:
    Povezani članci: