Stop notifikacijama? Upoznajte novu Instagram opciju

    25.01.2023.
    RECOMMENDED

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2023/01/quietmode_cover.jpg

    Najpraznije obećanje na svetu? Distanca od društvenih mreža. Okej, to je možda previsok ulog, ali sebe redovno obavezujemo na barem manje provedenog vremena na Instagramu i baš svaki put to obećanje prekršimo. Ovoga puta, pomoć nam stiže direktno sa ove platforme.

    Kompanija Meta predstavlja Quiet Mode odnosno tihi režimkoji ima za cilj da nam pomogne da sebi ograničimo vreme koje provodimo skrolujući kroz prevlavljujući Insta sadržaj. Ova opcija je zamišljena da funkcioniše kao i tihi režim koji možemo podesiti na samom telefonu, drugim rečima, da utišava sve aktivnosti i obaveštenja sa Instagram-a.

    Zapravo, ovaj novitet javlja se kao odgovor na kritiku lošeg uticaja na mentalno zdravlje mladih koje Instagram ima i usmeren je prevashodno na tinejdžere, u prvom redu devojčice. Istina je da nam svima treba parče tišine od instagramske buke.

    Jednom kada se ovaj režim aktivira, Instagram će biti utišan i nećete primati notifikacije. To podrazumeva obaveštenja koja se odnose na lajkove, komentare, praćenje, pa čak i direktne poruke. Kada isključite tihi režim, biće vam poslat rezime svih obaveštenja koja ste propustili.

    Quiet Mode možete podesiti tako da se automatski aktivira u željeno vreme, a svako ko vam pošalje poruku biće obavešten da ste uključili tihi režim tako što će mu biti poslata automatska poruka. Na vašem profilu biće prikazano da ste „in quiet mode“. (Možete i samo da se pravite da radite nešto važno.)

    Ni ovaj niti jedan drugi režim neće suštinski rešiti ovaj problem, ali ova funkcija svakako neće odmoći. Dok čekate da stigne i kod nas, pročitajte šta je još novo na ovoj platformi

    Saznaj više:
    Povezani članci: