Sir David Attenborough je oborio rekord na Instagramu koji je postavila Jennifer Aniston

    30.09.2020.
    RECOMMENDED

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/09/SLIKA_U_CLANKU_sir_david.jpg

    Nakon ove vesti pomislili smo: eto, ima nade na ovom svetu! Istina, nismo bili nesrećni ni kada je Jennifer Aniston oborila rekord osobe koja je najbrže dospela do milion pratilaca na Instagramu, ali kada je juče Ginisova knjiga rekorda objavila ovu vest moramo da priznamo da smo bili malo iznenađeni.

    Naime, Sir David Attenborough je nakon otvaranja svog Instagram naloga stigao do brojke od milion pratilaca za samo 4 sata i 44 minuta, čime je za 32 minuta oborio rekord koji je do tada držala Jennifer. Poznatom prirodnjaku i voditelju od tada je trebao samo jedan dan pa da tu brojku skoro upetostruči. 

    Ono što je posebno dirljivo jeste video sa kojim je Sir David započeo svoje Instagram putovanje a u kojem kaže:“Pravim ovaj korak i isprobavam nov način komunikacije za mene jer je svet, kao što svi znamo, u nevolji.“ I zatim devedesetčetvorogodišnji Attenborough nastavlja:“Kontinenti gore. Glečeri se tope. Koralni grebeni izumiru. Ribe nestaju iz naših okeana. I lista se nastavlja.“

     On je takođe izjavio za BBC da ga ovaj rekord veoma veseli jer ga raduje da toliko mladih „želi da čuje šta jedan starkelja ima da kaže“. Njegovo pojavljivanje na Instagramu se poklapa i sa izlaskom dokumentaca „A Life on Our Planet“ na Netflixu, čija je premijera zakazana za 4. oktobar. 

    „Planeta Zamlja“ koja je krenula da se emituje 2006. a u kojoj je Attenborough narator i dalje drži Ginisov rekord kao najpopularnije televizijska dokumentarna emisija. Tu se njegovi rekordi ne završavaju: Attenborough drži Ginisov rekord za najdužu karijeru TV voditelja, i za najdužu karijeru TV prirodnjaka.

    Saznaj više:
    Povezani članci: