Zašto je pesma sa albuma „Za tebe“ od Senidah-e nova ženska himna?

    22.11.2022.
    RECOMMENDED

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2022/11/senidah_cover.jpg

    Voleli je ili ne, slušali je ili žmureli na nju – novi album Senidah je stigao i ako je postojao neki trenutak za preobraženje ukoliko ste do sada odolevali glasu i autentičnom stilu ove autorke, to je sada. Pre nekoliko dana, regionalna muzička zvezda objavila je ceo album u audio formatu, a pored pesama koje već znamo napamet (Behute, Dva prsta i Jadnaja) dobili smo paket novih numera, od kojih je teško izdvojiti jednu. Ipak jedna pesma se posebno izdvojila. 

    Da li zbog stihova „Sad sam solo žena, sama svoja šansa“ ili „Al’ iz mog oka ti si isplakan, očajan i tako nevažan“ ili nepredivdivog ritma i etno referenci, ova pesma postala je pesma za sve: izlazak, ljutnju, bes, sreću. Ne znamo koji je njen tajni sastojak ali iza teksta čuče dve poznate carice Bojana Vunturišević i Radmila Petrović. 

     


     

    Pesma je eksplozivna, moćna, senzulana i predstavlja žensku snagu, silu i saradnju sjajnih žena iz različitih umetničkih branši koje su zajedničkom inspiracijom došle do jedne univerzalne ženske himne.

    Senidah je u izjavama koje su pratile izlazak albuma rekla kako se nada da je još jednom pokazala svoju svežinu i da je prevazišla okvire žanra, stavljajući, kako kaže “dobru pesmu u prvi plan”. „Želim da vam se nađe svaka pesma za neku priliku, da vam pevam i kada vam treba oslonac i kada vam treba ‘party friend’“ rekla je pred sam izlazak albuma koji gotovo sigurno će ceo u nekom trenutku završiti u trendingu.

    Puštamo na repeat uz glasno „Tebi seansa, meni renesansa!“. 

    Saznaj više:
    Povezani članci: