Maison Margiela X Christian Louboutin: Tabi sa crvenim đonom

30.01.2024.
RECOMMENDED

Dok se stišavaju utisci u vezi sa haute couture Maison Margiela revijom, prikazanoj na Nedelji visoke mode u Parizu, kristališe se jedan po jedan detalj koji je zbog sveopšteg utiska ostao neprimećen – detalji na odeči kao što je muf na haljini, porcelanska šminka Pat McGrath, Christian Louboutin Tabi cipela sa crvenim đonom…

U poslednjoj kolekciji John Galliano, kreativni direktor kuće Maison Margiela, sarađivao je sa Christianom Louboutinom, koga poznaje ceo svoj radni vek.

– John i ja smo se upoznali pre 40 godina, kada se prvi put preselio u Pariz. Rad sa nekim koga volite i poštujete bio je zaista lep deo saradnje. Osim toga, Maison Margiela ima tako precizne i snažne kodekse na koje se možete osloniti, a koji su vrlo dobro sačuvani, ispričao je Christian.

maison margiela 2

Jedna od dva najveća uma sadašnjice, kreirala su obuću koja je savršeno dopunila haute couture kolekciju brenda Maison Margiela, a koja je savršeno spojila dva od najprepoznatljivija motiva obe kuće – Louboutinov crveni đon na Tabi cipelama.

Ove čuvene cipele prvi put su predstavljene 1988. godine i postale su jedan od najprepoznatljivijih – da ne pominjemo, i kontroverznijih – dodataka u modi. Za ovu priliku, Tabi cipela je modifikovana tako da odrazi jezik cele kolekcije – preterivanje i modifikaciju tela. Kreirana je kao gigantske platforma sa pojačanim potpeticama koje podsećaju na kopita.

Maison Margiela x Christian Louboutin Tabi cipele nosila je većina modela, uključujući glumicu Gwendoline Chrsitie, kao i van piste – Kim Kardashian i Kylie Jenner koje su gledale šou.

Saznaj više:
Povezani članci: